Dopravase zvedla poté, co provoz na křižovatce u restaurace U Anči začaly řídit semafory.

Obyvatelé Pešinovy ulice proto sepsali petici, v níž žádají omezení provozu pod jejich okny. Úpravy se dočkají do konce prázdnin. Ale jen částečné.
„V dopravní špičce jezdí auto za autem. Nejhorší jsou náklaďáky, vozící materiál na nedaleké staveniště. Dříve tady nesměly. Silnice není na takový provoz stavěná. Otřesy poškozují domy už tak poznamenané tím, že stojí na jílovitém podloží, které ujíždí,“ stěžovali si manželé Jakoubkovi.

„Řidiči si ulicí zkracují cestu, aby se vyhnuli semaforům na křižovatce. Projížděli tudy i dříve, ale je jich stále více. Ráno tady stojí zástupy aut,“ přidala se Anna Vitulová.

V petici zaslané magistrátu obyvatelé požadovali snížení průjezdnosti Pešinovou ulicí, ale i přilehlých ulic. Požadavek řeší s úřady od podzimu.

„Tvrdili, že to není tak jednoduché s ohledem na návaznost na dopravní obslužnost okolních ulic,“ poznamenal Vilém Klega. Nakonec nechali zpracovat projekt a s obyvateli sousedních ulic a úřady se dohodli na kompromisu.

„Petice řešila požadavek úzké skupiny obyvatel. Jenže doprava není jen o jedné ulici, ale má návaznost. Obslužnost okolí se musela zohlednit,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy Lubomír Hopp.

Obyvatelé Pešinovy ulice, kteří volali po jejím zjednosměrnění a zákazu vjezdu autům nad 3,5 tuny, se budou muset spokojit pouze s omezením nosnosti projíždějících aut. V Cyrilské a Metodějské budou moci auta jen jedním směrem a Ovesnou oběma. Podle úředníků se místní obyvatelé dočkají dopravního značení do konce srpna.