Zážitek, jen kdyby tam nebyla tak strašná zima. S těmito pocity šly v pátek večer z Gottova koncertu stovky lidí.

Během zpěvákova vystoupení bylo v plechové hale jen třináct stupňů, i když ji pořadatelé od čtvrtka intenzivně vytápěli.

Potřebné teploty prý nemohli dosáhnout kvůli dírám ve střeše.

Zpěvákův právní zástupce to považuje za hazard se zdravím umělce i obecenstva a zvažuje právní kroky.

Právník radil zrušit koncert

Třináct stupňů Celsia.

Taková byla teplota vzduchu v hale zimního stadionu v pátek večer, kdy tam probíhal koncert mnohonásobného zlatého slavíka Karla Gotta.

Pořadatelé prý nebyli schopni zastaralé prostory stadionu lépe vytopit i přes dostatečně výkonná topidla, která byla v provozu už od čtvrtka.

„V pátek nad ránem zaměstnanci agentury zjistili, že na budově chybí kus střechy. Teplo unikalo pryč, halu jsme vytápěli v podstatě zbytečně. Při plánované odpolední zkoušce tam bylo pouhých jedenáct stupňů, museli jsme ji zrušit. Radil jsem Karlovi, ať zruší také koncert, ale obával se, že by se to obrátilo proti němu. Koncert zvládl za cenu ohrožení vlastního zdraví, v hale bylo totiž jen třináct stupňů," popsal průběh pátečního večera zpěvákův právní zástupce Jan Adam.

Nepříjemný zážitek z olomouckého zimáku popsala také Gottova fanynka Lenka Haničáková.

„Byla tam taková zima, že z toho Mistr musí být zcela jistě nemocný, stejně jako obecenstvo téměř vyprodaného stadionu. Je ostuda, že k tak prestižní akci nebyly zajištěny důstojné podmínky. Snad po tomhle neprominutelném trapasu už vedení města dojde, že budova už je na opravu více než zralá," poznamenala Haničáková s tím, že to byl poslední koncert, na který se do zchátralého zimního stadionu vydala.

Rozbité okno v mistrově šatně

Z podmínek, které v hale panovaly byl velmi rozladěný i sám zpěvák.

Ten je přitom známý tím, že na koncertní sály ani na jejich zázemí není nijak přehnaně náročný.

„V šatně, kterou mu dali k dispozici bylo rozbité okno, ze zdi se sypala omítka. Nejhorší však byla ta zima. Každý přece ví, že tenor nemůže riskovat nachlazení a musí mít pro vystoupení odpovídající podmínky. Naštěstí to zatím vypadá, že olomoucký koncert ustál bez nemoci," dodal Adam s tím, že už zvažuje právní kroky proti HC Olomouc, které je nájemcem olomouckého zimního stadionu.

Manažer HC: My za to nemůžeme

Generální manažer olomouckého hokejového klubu Erik Fürst však vysvětlil, že agentura si pronajala jen halu se zázemím a vytápění si zajišťovala na vlastní náklady sama.

Pracovníci pořadatelské agentury si přitom všechny prostory dávno před koncertem prohlédli.

„Byli tady dvakrát a viděli samozřejmě i šatny. Sám jsem je upozornil na to, že koncem listopadu mohou mít problémy se zajištěním požadované teploty. Řekl jsem jim, že je to jeden z nejchladnějších ´zimáků´ v České republice. Tvrdili mi, že mají dostatečně výkonná topidla, která to bez problému zvládnou. To, že bylo Karlu Gottovi i obecenstvu chladno je nám líto, opravdu ale za to nejsme zodpovědní," řekl Fürst a odmítl, že by ve střeše zimního stadionu byly díry, kterými by unikalo teplo.

„To je nesmysl. Budova je sice stará, ale děravou střechu nemá," dodal Fürst s tím, že za teplotu v hale v době Gottova koncertu zodpovídá pořadatel.