Muzeum vědy je po oba dny přístupné od 9 do 18 hodin.

„Už jsme tady jednou byli a chtěli jsme si všechno projít, navíc teď je svatý Valentýn, tak jsme spojili. Máme to tady rádi," řekla Michaela Prášilová, která do muzea přišla s přítelem.

Prozradili, že svátek všech zamilovaných oslavili už s předstihem. „Dali jsme si dárečky, poseděli při skleničce a možná ještě zajdeme na večeři, na něco dobrého," doplnil Ondřej Trávníček.

Na ty, kdo o víkendu zavítají do Pevnosti poznání čeká také výtvarná dílna, kde si nejen děti mohou za drobný peníz vyrobit třeba speciální přání.

„Vyrábíme valentýnské taštičky na které si děti mohou namalovat molekulu oxytocinu nebo serotoninu a také připravujeme valentýnská přání. V neděli pokračujeme a určitě všechny zveme," lákala animátorka Ema Jurková a doplnila, že během sobotního dopoledne přišlo maminkám nebo babičkám vyrobit drobnou pozornost pro radost okolo čtyřiceti dětí.

V neděli pak muzeum nabídne třeba i nápoj lásky.

„V laboratoři namícháme nápoj lásky, obarvíme květinu anebo si tajným písmem napíšeme zamilované vzkazy," doplnila ještě Jana Prášilová, koordinátorka sekce chemie.

Víkendový program nabízí Pevnost poznání vždy od 9 do 18 hodin. Více informací zájemci najdu na www.pevnostpoznani.cz