Město chce začít s budováním 230 metrů dlouhé stezky pro cyklisty a chodce v Jeremenkově ulici a také se stavbou trasy kolem pevnůstky u Chválkovic.

Nově budou moci příznivci cykloturistiky využívat také dvanáct stojanů s čtyřiadvaceti místy na kola, které budou stát v prostoru před olomouckým hlavním vlakovým nádražím.

„Součástí projektu v Jeremenkově ulici je i dělený přejezd pro cyklisty, přechod pro chodce a v úseku se vysadí nová zeleň," řekl mluvčí města Michal Folta s tím, že celkové náklady na úsek stezky jsou necelé čtyři miliony korun.

ČTĚTE TAKÉ: Rozbořil: Babiš ze mě udělal démona. Koštův konec byl plán

Kolem pevnůstky bezpečně

Další stovky metrů cyklotrasy propojí i městské části Týneček a Chválkovice. Trasa dlouhá 630 metrů povede kolem pevnůstky a kromě cesty poslouží kolařům i nové stojany na kola a dopravní značení.

Cyklotrasa, která má zlepšit dostupnost obyvatelům při cestách do práce a do škol, bude stát přibližně pět a půl milionu korun.

S oběma projekty chce město začít v letošním roce.

„Cyklostezka v Jeremenkově ulici je těsně před vypsáním soutěže na výběr realizátora. V případě druhé cyklostezky mezi Týnečkem a Chválkovicemi jsou rovněž vydána potřebná povolení. Obě akce bychom chtěli zrealizovat ještě v tomto roce," doplnil náměstek primátora Filip Žáček (ČSSD).

ČTĚTE TAKÉ:

V centru Olomouce odchytávali pobíhajícího staforda

Hřiště Sigmy chtějí tři kupci. Důvěryhodní developeři