U stolu sedí devět hráčů, ve hře jsou v tuto chvíli ale jen dva z nich. Bankéř otáčí poslední kartu a v pokerové aréně v hodolanském kasinu na chvíli utichne i jinak nepřetržitý klapot plastových žetonů. Jeden z hráčů sází all-in, tedy celý svůj bank, druhý jde do hry s ním. Ví proč, dvě esa v ruce mu v této „výměně“ dávají slušnou výhodu. Překvapení se nekoná, soupeřovo eso s králem nestačí a pořádná kupa žetonů mění majitele, poražený musí opustit stůl.

„To jsem musel hrát, prostě smůla,“ utrousí.

Napínavé souboje ve čtvrtek nabídl už první den hlavního turnaje České pokerové tour, která vůbec poprvé od svého vzniku v roce 2008 zavítala na Moravu.

„Očekáváme účast více než tří set hráčů,“ říká Jakub Soška, poker manager Casina Go4Games.

Hodolanský komplex nejvěhlasnější českou soutěž hostí poprvé i díky tomu, že nabízí nejširší pokerové zázemí na Moravě.

„Co se týče počtu stolů a naší vybavenosti, patříme mezi vůbec největší pokerové herny v celé republice,“ doplňuje Jakub Soška.

Tomáš Vasiljev (v bílém)
Hrát proti AS Řím byl zážitek, říká Vasiljev. A vyhlíží ligový debut

O čtyři miliony

V Olomouci bojují účastníci o štědré odměny v celkové výši čtyř milionů korun až do pondělí, kdy je na programu závěrečný souboj o celkové vítězství. Právě finálová klání České pokerové tour může znát i veřejnost z pravidelného magazínu České televize, a televizní kamery nebudou chybět ani v pondělí u olomouckého finálového stolu.

Vstupenka do hlavního turnaje České pokerové tour vyjde na 3000 korun. Hráči se do něj ale mohou probojovat i výhrou v některém z kvalifikačních turnajů, do nichž je vstup v řádech stokorun, někdy dokonce úplně zdarma.

Účastní se jak česká pokerová špička, tak zahraniční hráči, Olomouc je lákavá zejména pro vyznavače pokeru z Polska. Na turnaj se může přijít podívat kdokoliv starší 18 let, každý návštěvník se ale podle zákona musí v kasinu zaregistrovat.

Od roku 2012 je poker legislativně zařazen mezi hazardní hry, a legálně se větší turnaje smí hrát pouze v licencovaných kasinech, která mají základní jmění na provozování pokeru ve výši alespoň 100 milionů korun. Proti tomu už roky bojuje Asociace českého pokeru, která usiluje o zařazení pokeru mezi dovednostní hry, ve kterých nerozhoduje jen náhoda, ale také schopnosti jednotlivých hráčů. Od ledna letošního roku mohou karetní turnaje menšího rozsahu povolovat obecní samosprávy.

Ilustrační foto
Kandiduje 25 uskupení, ODS i TOP 09 vyměnily lídry