Lidé si vybírali zimní i letní dovolené, víkendové lázeňské a wellness pobyty, prohlíželi si výstavu fotografií z Indonésie, Havaje či Ukrajiny a seznamovali se s největšími turistickými zajímavostmi několika regionů a krajů zároveň.

Veletrh cestovního ruchu a využití volného času Tourism Expo se uskutečnil na olomouckém Výstavišti Flora už po sedmnácté.

„Od pátku do neděle si přišlo nabídku více než sedmi desítek vystavovatelů prohlédnout přes čtyři tisíce návštěvníků. Je to přibližně stejné množství lidí, jaké na tuto tradiční akci zavítalo před rokem. Také letos se jim představily cestovní kanceláře, agentury, dopravci, hotely a lázně z České a Slovenské republiky,“ uvedla mluvčí olomouckého výstaviště Zuzana Studená.

V neděli odpoledne se odehrálo i finálové kolo soutěže Miss Haná 2012. Titul získala dvacetiletá vysokoškolačka Monika Biskupová z Bělotína na Hranicku, zároveň získala také titul Miss sympatie diváků a titul Miss sociální sítě Facebook.

Stánky v pavilonu A měly také jednotlivé regiony z Čech a Moravy. Návštěvníkům veletrhu se kromě Olomouckého kraje prezentoval region střední a severní Moravy, východní Čechy a Královéhradecký kraj.

Tradičním účastníkem výstavy je město Olomouc a přerovské Muzeum Komenského, novinkou byla prezentace zajímavostí olomouckého arcibiskupství. Turisty lákala svatokopecká zoo představením lenochoda Bohouška a papouška Woodyho a živou salaší před pavilonem A.

Výstaviště Flora se znovu otevře od 2. do 4. března, kdy bude pavilon A patřit výstavě modelů For Model.