Vycházka s Milanem Tichákem a ohňostroj

Novoroční vycházku po olomouckých pamětihodnostech pořádá 1. ledna Vlastivědná společnost muzejní.

Účastníky provede městem Milan Tichák, autor několika knih o staré Olomouci. Sraz je ve 14:30 před budovou polikliniky SPEA na náměstí Hrdinů.

Přivítat nový rok pak mohou Olomoučané společně na Horním náměstí. Od 17 hodin tam na příchozí čeká zábavný program pro děti včetně pohádkové diskotéky, v 18 hodin pak novoroční nebe osvětlí slavnostní ohňostroj.

Na guláš a svařák do Hněvotínských skal

Na již tradiční novoroční procházku lákají organizátoři z Hněvotína. Účastníci se mohou 1. ledna vydat do asi kilometr vzdálených hněvotínských skal. U myslivecké chaty na ně bude čekat guláš, čaj, svařené víno, ale i výhled do krajiny.

„Lidé se scházejí už od jedné hodiny. Zapálíme oheň, bude možné si opéct i buřt. Účastníci od nás dostanou odznak. Loni nás bylo okolo dvou set," řekl starosta obce Jaroslav Dvořák.

Na Bradlo pro novoroční čtyřlístek

Na Nový rok se můžete vydat i další oblíbený výšlap na Bradlo.

„Vycházku můžete začít z Nové Hradečné nebo z Libiny. Na Bradle obdrží každý účastník pamětní list výstupu. Zájemci si mohou také koupit novoroční čtyřlístek, který vyjadřuje čtyři dobré skutky: jdi na Nový rok na výlet, pozvi někoho ze svého okolí, poznej kus přírody a přispěj potřebným," uvedl Jaroslav Venzara, předseda uničovského Klubu českých turistů.

Pořadatelé budou mít ve čtvrtek na vrcholu službu od 8 do 13 hodin.

Novoroční výšlap na Slunečnou se chystá 1. ledna v Moravském Berouně. Sraz účastníků je v 9 hodin u městského úřadu. Zpáteční cesta povede přes Nové Valteřice.