I další krásy hanácké metropole mohli v pátek večer obdivovat diváci při regionální předpremiéře romantické komedie režiséra Miloslava Šmídmajera v olomouckém kině Metropol. Nechyběli ani tvůrci snímku.

Ředitel muzea půjčil dceru

Snímek Miluji tě modře, který láká na „něžnou erotiku", se v minulém roce natáčel i v Olomouci.

Kdo odtrhne oči od dialogů a postav a pozornost věnuje prostředí, uvidí několik olomouckých lokalit, ve městě natáčeli filmaři deset dní.

Kamera zachytila například prostory Arcidiecézního muzea, nádvoří Zbrojnice Univerzity Palackého nebo restaurátorskou dílnu Vlastivědného muzea.

„Ředitel muzea nám povolil natáčení všude, kde bylo potřeba, a navíc jim na jednu scénu půjčil i vlastní dceru," vzpomíná režisér a producent Miloslav Šmídmajer.

Necenzurovaný trailer k filmu Miluji tě modře

Zdroj: Youtube

Kunsthistorik a aranžérka

Filmování začalo v polovině května loňského roku. Romantická komedie vypráví příběh malíře a kunsthistorika Davida Bárty (Václav Jílek), který nemá šťastné období.

Pak mu ale do cesty vstoupí Tereza (Denisa Nesvačilová), aranžérka, kterou zahlédne ve výloze klenotnictví.

Ve filmu si zahráli Rostislav Novák, Vladimír Kratina, Taťjana Medvecká, Miroslav Táborský, Marek Vašut, Tereza Bebarová nebo Hana Vagnerová.

Město pro historický i výtvarný film

Kromě Olomouce se natáčelo také na pražském Žižkově.

„Praha je nepochybně krásné město, ale je těžké a drahé získat povolení natáčet v některých lokalitách. Pravým opakem je Olomouc. Nejenže nabízí lokace pro výpravné historické filmy, ale dokáže ozdobit i ten současný. Zvláště, když chce působit výtvarně jako romantická komedie Miluji tě modře," doplnil režisér.

Ten film natočil podle scénáře Jaroslava Papouška, jehož filmy Lásky jedné plavovlásky, Černý Petr nebo seriál o rodině Homolkových se staly doslova kultovními.

Vstupenky na páteční předpremiéru jsou stále k dostání. Do běžné kinodistribuce jde film ve čtvrtek 26. ledna.

Miluji tě modřeTřiatřicetiletý malíř David Bárta žije pod jednou střechou s matkou, která je posedlá jógou. Má záletného otce, který ho neustále zásobuje zaručeně osvědčenými radami, jak dobývat ženy. Osud mu navíc čerstvě nadělí vyhazov z Národní galerie. Ale to pravé zemětřesení jej v životě teprve čeká. Ve výloze klenotnictví David spatří aranžérku Terezu, krásnou bytost, do které se na první pohled zamiluje. Jenže Tereza má přítele Igora, artistu, rapla a žárlivce, který to zatraceně dobře umí s noži. Přesto se David všemožně snaží Terezu zaujmout a získat její sympatie. Už se může zdát, že se mu to daří, když jednoho dne Tereza záhadně zmizí… (paš)