Dnes by si připomínala už 106. narozeniny, stejně jako nejstarší Olomoučanka Marta Musilová.

Nejstarší Olomoučanka Marta Musilová oslavila 106sté narozeniny.Zdroj: DENÍK/Jiří Kopáč

Ta své životní jubileum oslavila ve čtvrtek 27. října v Domově seniorů Pohoda v Olomouci – Chválkovicích.

„Je to obdivuhodný věk, paní Musilová je ještě vitální, i když většinu času už tráví na pokoji. Je ale velice ráda, když za ní personál přijde, povídá si s ní a hrají různé společenské hry," řekla Pavla Herzigová, koordinátorka oddělení, kde paní Musilová žije.

Prozradila také, že i přes vysoký věk stále ráda jí.

„Chutě nemá, vaří tady dobře, takže co jí je dáno, to sní. Má velmi dobrý apetit," pokračovala s úsměvem Pavla Herzigová.

„Velmi ráda vzpomíná na to, jak s neteří jezdívala na chalupu. Jak se tam starala o zahrádku a taky vzpomíná na původní povolání, kdy pracovala v Hotelu Morava v Olomouci," doplnila ještě Pavla Herzigová.

Mezi několika gratulanty, kteří paní Musilové přišli ve čtvrtek poblahopřát, nechyběla ani její osmasedmdesátiletá neteř. Navštěvuje ji pravidelně, každý týden v úterý.

„Ve spokojenosti v domově slavíme už několikáté narozeniny. Teta je tady ráda, je spokojená, jen jí chybí domov, ale to je samozřejmé," řekla Dagmar Urbášková.

Marta Musilová ale není ve chválkovickém zařízení jediná, kdo má tak vysoký věk.

„Máme tady ještě jednu paní, která se dožívá 106 let a ta k nám dokonce přišla, když měla 105 let. Průměrný věk našich klientů je 84 let," doplnil Jiří Floder, ředitel Domova seniorů Pohoda.