Krásné studentky středních škol Olomouckého kraje předvedly modely z dílny Střední školy designu a módy v Prostějově, teď je čeká víkendové soustředění ve wellness areálu v Bozeňově.

Soutěž vyvrcholí příští týden, v pátek 18. března.

„Jsou to krásné mladé dívky a myslím si, že ještě vykvetou v nádherné růže. Důležité je, aby byly přirozené a samy za sebe. Aby ukázaly, co v nich je a nenechaly se spoutat nervozitou," řekla Jana Doleželová, patronka soutěže a také Miss České republiky pro rok 2004.

Přípravy pro dívky vrcholí a nechybí ani nervozita.

„Největší strach mám z promenády v plavkách," přiznala novinářům Barbora Kallerová, studentka Gymnázia v Uničově, která má v soutěži číslo čtyři.

Svůj volný čas tráví nejraději v kuchyni nebo na horách s přáteli.

„V budoucnu bych se chtěla v tomto oboru pohybovat, ale ne jako modelka, spíš jako organizátorka těchto akcí a majitelka agentury. Chtěla jsem si zkusit druhou stranu a podívat se, co to pro děvčata znamená a jak to vypadá v zákulisí," vysvětlila dívka důvody, proč se do soutěže přihlásila.

Kulturní zážitek i bohatý raut

Samotný galavečer bude nejen přehlídkou krásy, ale také talentovaných studentů. Ti totiž zajišťují doprovodný kulturní program.

„Loni soutěž nastartovala kariéru nadějnému zpěvákovi Ondrovi Provazníkovi. Studenti službových a technických oborů na finálovém večeru představují svůj um a přispívají k celkové podobě," řekl mluvčí soutěže Radim Kašpar a doplnil, že hosty nečeká jen kulturní zážitek, ale také bohatý raut složený z regionálních potravin, kde nebudou chybět například šnečí speciality.

Finálový večer Miss OK 2016 se koná v pátek 18. března od 18.30 v BEA Centru Olomouc, akci bude moderovat Libor Bouček. Pro veřejnost je k dispozici posledních několik vstupenek.

„Pár kusů na stání i sezení je stále k mání ve Studiu 9 a také ve svatebním salonu Mona Olomouc. Na stání je cena 200 korun, na sezení 400," doplnil Radim Kašpar.

Více informací zájemci o soutěži najdou na internetu www.missok.cz