VYBERTE SI REGION

Na horách v kraji bude o víkendu sněžit, jinde spíše pršet

Olomoucký kraj – Víkend bude v Olomouckém kraji deštivý, na některých místech může také sněžit. Nejvyšší teploty přes den zůstanou nad nulou.

18.2.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Autor: DENÍK/Martin Divíšek

Stejně jako v posledních dnech bude pršet i v pátek.

„Bude zataženo, ráno s deštěm. Během dne přijde déšť se sněhem, který bude zpočátku v polohách nad 700 metrů, postupně nad 300 metrů přecházet ve sněžení. Později večer budou srážky postupně ustávat," sdělil Zbyněk Návrat z ostravské pobočky Českého hydrometeorolo­gického ústavu.

Nejvyšší teploty dosáhnou 2 až 5 °C, na horách –3 až +1 °C. Během dne se bude ochlazovat.

Předpověď na sobotu slibuje zpočátku zataženo a ojediněle sněžení. Během dne má být oblačno až polojasno. K večeru bude oblačnost opět přibývat, místy pak může slabě sněžit.

Teploty v noci klesnou maximálně na +2 až –2 °C, ráno se může ojediněle objevovat náledí. Teploměr přes den ukáže nejvíce 2 až 6 °C.

Zataženo až oblačno, zpočátku se sněžením, bude i v neděli. Postupně přijde déšť se sněhem a déšť.

„Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, během noci oteplování. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C," uvedl meteorolog.

Přes víkend povane mírný vítr, který však může v neděli v nárazech dosáhnout 15 metrů za sekundu.

Autor: Ondřej Zuntych

18.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.