Boural v zimě v Bohuňovicích a při nehodě utrpěla zranění čtyřiatřicetiletá řidička.

Za to stihl místostarostu zákaz řízení, který si podle všeho příliš k srdci nevzal a autem jezdil dál. To nyní prošetřuje policie.

Kvůli řízení už Stonawský jednou v samosprávě skončil. Dokonce ve funkci šternberského starosty. Psal se rok 2001 a tehdy havaroval s alkoholem v
krvi.

Sdružení nezávislých kandidátů „SPOLEČNĚ PRO ŠTERNBERK" a politického hnutí ANO 2011 utrpělo v letošním roce první ránu poté, co radního a bývalého velitele šternberských strážníků Pavla Pospíšila obvinili kriminalisté ze zpronevěry peněz z parkovacích automatů.

Pro vlastní potřebu měl použít víc než 600 tisíc korun. Spekuluje se o tom, že je utratil v hracích automatech. Na případ upozornil jako první začátkem dubna Olomoucký deník.

Dnes jednapadesátiletý Stonawský měl za volantem problém již v minulosti, v době, kdy stál v čele šternberské samosprávy.

Tehdy se psal rok 2001 a pod Stonawským (tehdy nezávislý) se rozkývalo starostenské křeslo poté, co boural s alkoholem v krvi.

Odsouzen byl za trestný čin veřejného ohrožení pod vlivem návykové látky a dostal třicetitisícovou pokutu a zákaz řízení na dva roky.

Starosta tehdy uznal chybu, ale město chtěl vést i nadále. Proto požádal o prezidentskou milost, za kterou se postavili radní města. Neuspěl. A v městské i krajské samosprávě nato skončil.

Jak k jeho rezignaci došlo?Čím konkrétně se měl šternberský politik provinit nyní?Co k nehodě řekl sám Pavel Stonawský a další místní politici?

To vše se dočtete v úterním tištěném vydání Olomouckého deníku 1. 9. 2015