VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kluci v akci představili exotická jídla

OLOMOUC - Naučit se některé kuchařské triky, osvědčené postupy nebo ochutnat asijská jídla včera mohli návštěvníci veletrhu Libri. Přímo v pavilonu A pro ně mladí kuchaři z televizního pořadu Kluci v akci uvařili asijský kuřecí wok s rýží a exotickými omáčkami.

23.11.2007
SDÍLEJ:

Kluci v akci, tedy Ondřej Slanina (vpravo) a Filip Sajler.Foto: DENÍK/Jiří Kopáč

Třiadvacetiletý Ondřej Slanina a osmadvacetiletý Filip Sajler nadchli svým kuchařským uměním spoustu lidí. Výjimkou včera nebyli ani Olomoučané, kteří zavítali na Libri. S oběma televizními kuchaři se nechala vyfotografovat například jedna z návštěvnic festivalu.

„Musím si s nimi udělat fotku na památku. Mám od nich už desítky skvělých receptů. Bohužel jen na papíře, vůbec totiž neumím vařit. Ale o to raději se dívám, jak jim to v jejich televizním pořadu jde skvěle od ruky,“ přiznala s úsměvem žena středního věku.

Oba populární kuchaři shodně tvrdí, že si snad ani nepamatují, kdy se poprvé postavili k plotně. „Já určitě už v osmi letech. Pamatuji si, jak jsem se pletl mamince v kuchyni. Většinu receptů jsem během vaření vždycky úplně změnil, takže výsledkem nakonec bylo úplně jiné jídlo,“ vzpomněl Ondřej.

Přestože společně s Filipem vyzkoušeli stovky exotických pokrmů a specialit z celého světa, překvapivě přiznávají, že nejradši mají českou kuchyni. „Oba si nejvíc pochutnáme na řízku s bramborovým salátem, zapečených bramborách nebo španělském ptáčku. Rádi experimentujeme i s luxusními a drahými pochoutkami, ale rozhodně je nemusíme mít často,“ tvrdí Filip.

Hosté si v jejich pražské restauraci nejčastěji objednávají pikantní steaky, minutky nebo tatarský biftek. „Oblíbené jsou také moučníky jako třeba sýrový koláč nebo čokoládový dort,“ dodal Ondřej, který při cestách do zahraničí rád zkouší nová jídla.

„Nechodíme jen do luxusních restaurací, ale i do obyčejných kiosků a stánků s rychlým občerstvením. Zatím jsem se naštěstí ještě ničím nepřiotrávil,“ řekl úsměvem Filip.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z OLOMOUCKA

Moje OlomouckoSportKulturaPodnikáníČerná kronika

23.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ředitel Vachutka zprvu nechtěl jednání moc komentovat. Dnes však ochotně odpovídal na otázky novinářů.

Postupoval bych stejně, trvá na svém Vachutka

Ilustrační foto.

Policie kvůli drogám zadržela dva muže z Olomoucka

Na tocích nejvýše první stupeň, kry už odpluly

Olomoucký kraj – Obleva a do toho vydatný déšť. Horší kombinace z pohledu rizika povodní nemůže nastat. Do toho koryta plná ledových ker, které mohou vzdout hladiny a voda zatopit okolí. Podle meteorologů však srážky nebudou takové, jak to původně vypadalo, a hladiny řek v Olomouckém kraji půjdou nejvýše na první, nejnižší stupeň povodňové aktivity. Kry vodohospodáři monitorují a uklidňují, že žádný větší problém by způsobit neměly.

Minutový aplaus pro Vošvrdu. Gólman prodloužil v Bayreuthu smlouvu o dva roky

Bayreuth – Bývalý brankář hokejové Olomouce Tomáš Vošvrda se do Česka jen tak nevrátí. V druholigovém německém Bayreuthu, kde od loňska působí, totiž prodloužil kontrakt o další dva roky. „Jsem velice rád, že jsme se domluvili, mně i rodině se tady moc líbí," řekl Deníku sedmadvacetiletý gólman.

Olomoucká teplárna sníží znečištění, za stovky milionů

Lidé v Olomouci budou dýchat o něco čistější vzduch. Postará se o to společnost Veolia Energie ČR, která připravuje v Teplárně Olomouc investice v řádu několika stovek milionů korun. Ekologickou injekci by ráda spustila ještě v letošním roce. Musí.

Start číslo 200! Brankář Černý si žije svůj skotský sen

Olomouc – Před deseti lety skončil v Sigmě Olomouc, za kterou odchytal jediný ligový zápas, a odcestoval do Skotska. Nikoli však za fotbalem, ale na zkušenou. Po vysoké škole chtěl cestovat a poznávat svět. Nyní Tomáš Černý odchytal na severu Velké Británie soutěžní zápas číslo 200. „Vůbec jsem o tom nevěděl, ale dosáhnout takového počtu je dobrý počin," usmíval se jednatřicetiletý gólman při rozhovoru pro pro Evening Times, médium z Glasgow.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies