Rozestavěný kolos u pošty připomínal dům duchů. Jeho budování se na začátku devadesátých let zastavilo ve stadiu hrubé stavby a třípatrová konstrukce na dlouhá léta osiřela.

Současný vlastník, realitní firma Arenga, odkoupila pozemek a budovu od společnosti Olpran, která dvanáct let marně hledala pro stavbu využití.

„I když se na pozemku nedělo nic dlouhá léta, nesetkali jsme se po odkoupení s žádným problémem a mohli jsme okamžitě pokračovat ve výstavbě,“ uvedl majitel Arengy Pavel Binar.

Podle jeho slov se otevření nové administrativní budovy s kancelářemi a obchody v přízemí počítá v řádech měsíců.

„Místo pro kanceláře tam najde nejen naše společnost, ale část prostoru chceme pronajmout a nebo přímo prodat i jiným firmám,“ doplnil Binar.

Obyvatelé okolních domů většinou přijali oživení staveniště s povděkem, protože jim dlouho hyzdilo okolí a stalo se i nebezpečným lákadlem dětských her.

„Rozhodně jsem rád, že to rekonstruují, už léta tu okolí vypadá opravdu příšerně. Kanceláře jsou nepochybně lepší, než nedostavěné torzo,“ zhodnotil situaci místní občan Ondřej Komárek.

Přes všeobecnou spokojenost však u několika lidí panují obavy ze změn. Týká se to zejména zahrádkářů, kteří si místo těsně vedle staveniště pronajímají od města na pěstování květin, ovoce a zeleniny.

„Od jara tu obdělávám zahrádku a teď se bojím, že pozemek brzy odkoupí nový majitel třeba na zbudování parkoviště,“ přiblížila své starosti Svatava Marková.

Pavel Binar tuto možnost nevyloučil. „Zvažujeme všechny eventuální cesty využití okolí, takže i koupě městského pozemku mezi ně patří,“ sdělil.

Denisa Mikolášková