V klubu zazní hity skupiny Metallica

Olomouc – Máte rádi skladby metalové legendy Metallica? Tak si v pátek večer zajděte do klubu Bounty Rock Café v Olomouci. Vystoupí zde totiž skupina Metallica revival Ostrava, která publiku zahraje největší hity americké kapely. Revivalová formace vznikla po dohodě zkušených muzikantů na podzim roku 2009 s cílem co nejlépe prezentovat po instrumentální stránce legendu rockové hudby. Muzikanti kladou důraz na kvalitní a věrný zpěv a hlavně skladby z osmdesátých a devadesátých let. Koncert začíná ve 20 hodin. (luc).

V Uničově děti oslaví svátek dvakrát

Uničov – Hned na dvě oslavy dětského dne se mohou těšit malí obyvatelé města Uničova na Olomoucku. V pátek 3. června pro ně Hokejový klub Uničov ve spolupráci s místním Domem dětí a mládeže připravil akci nazvanou Den dětí s hokejisty. Začátek je naplánovaný na 15.30 před zimním stadionem, kartička pro děti k soutěžím stojí pět korun. Oslavy mezinárodního dne dětí v areálu Domu dětí mládeže jsou nachystané hned druhý den, v sobotu 4. června od 15 hodin. Na programu bude spousta zajímavých soutěží pro děti, pohádky Jak to bylo s Krakonošem a Červená karkulka, ale i skákací hrad, jízda na ponících, ukázka cizokrajních zvířat, občerstvení a pro každé dítko sladká odměna. Vstupné pro děti je deset korun, dospělí zaplatí o deset korun víc. ⋌(paš)

Lanové centrum chystá zábavné odpoledne

Olomouc – Zábavný odpoledne pro rodiče s dětmi naplánovali na sobotu pořadatelé v Lanovém centru Proud v Olomouci. Na příchozí čekají soutěže a různé hry. Děti si mohou zařádit na trampolíně, lezecké stěně a lanových překážkách. Mohou si také nechat zkrášlit obličej různými obrázky a projet se po okolí na koni. Rodiny si mohou do centra přinést také nějakou dobrotu na opékání na ohni. Pořadatelé doporučují vzít si s sebou sportovní oblečení. V případě trvalého deště si také vyhrazují právo změnit termín. Akce začíná ve 14 a končí v 19 hodin. Vstupné činí padesát korun pro dítě a dvacet pro dospělého. (luc)

Cesta kolem světa za 180 minut

Olomouc – Navštívit zajímavé cizokrajné země a jejich kulturu za tři hodiny? S lákavou nabídkou u příležitosti oslav dětského dne, přichází Centrum na podporu cizinců ve spolupráci s Domem dětí a mládeže na pracovišti Janského 1 v Olomouci. Akce nazvaná Cesta kolem světa za 180 minut je naplánovaná na sobotu 4. června od 9 do 12 hodin.

„Děti i rodiče během tohoto setkání poznají odlišné, ale přesto zajímavé země a jejich kulturu. Akce bude doprovázena krátkým vystoupením kejklíře Vojtěcha Vrtka a představením Divadélka Kašpárek Domu dětí a mládeže Olomouc,“ informoval mluvčí olomouckého Domu dětí a mládeže Radek Ježowicz. Během celého sobotního dopoledne budou připraveny dobrodružné soutěže o zajímavé ceny pro každého zúčastněného a nebude chybět ani chutné občerstvení. Za deštivého počasí se program přesune do budovy. „Akce je financována z prostředků Evropského integračního fondu a vstup je volný,“ doplnil mluvčí.⋌ (paš)

Letní kino zahájí muzikál Mamma Mia

Uničov – Filmy pod širákem mohou nejen lidé sledovat každý červnový pátek v Uničově. Místní letní kino startuje s americkým muzikálem Mamma Mia v pátek 3. června od 21 hodin. „Při loňském kulturním létě byl u nás Kinematograf bratří Čadíků a o filmy byl velký zájem. Letos k nám opět přijede, ale až v srpnu. Proto chceme teplé letní večery nabídnout u filmového plátna už v červnu. Máme svůj projektor i vlastní plátno,“ sdělil Radek Vincour, ředitel Městského kulturního zařízení v Uničově. Kamenné kino velké množství diváků nenavštěvuje, proto jde kino za divákem ven, pod širé nebe.

„Chceme každý pátek promítat jeden film. Začínáme muzikálem Mamma Mia, příští týden pokračujeme Shrekem Třetím. V pátek 17. června promítneme Noc na Karlštejně, která navazuje na sobotní jarmark. Čtvrtý filmem je americký snímek Bezva vejška,“ vyjmenoval. Podle zájmu diváků pak zařízení zváží další projekci.

„V červenci začíná naše kulturní léto, takže bychom pokračovali někdy v září. Loni jsme promítání už zkoušeli. Pořádali jsme Švejkův týden a nabídli jsme filmy o Švejkovy, návštěva však byla vesměs chabá. Ale to nás neodradilo,“ doplnil Vincour. Letní kino v Uničově startuje v pátek na nádvoří městského úřadu od jednadvacet hodin. Promítat se bude pouze za příznivého počasí, vstupné je dvacet korun. ⋌(paš)

Dětská olympiáda v Lutíně

Lutín – Netradiční olympiádu ke Dni dětí pořádají v sobotu 4. června v Lutíně na Olomoucku. Akce startuje v deset hodin na školním hřišti, soutěží se zúčastní děti i rodiče, občerstvení bude zajištěné stejně tak i sladké překvapení.⋌ (paš)

Litovel v sobotu ožije turistickým výletem

Litovel – Už po dvanácté se lidé o tomto víkendu mohou projít přírodou okolo Litovle na Olomoucku, akci nazvanou Toulky Litovelským Pomoravím pořádá Klub českých turistů TJ Tatran Litovel, v sobotu dne 4. června. Vybranou trasu pochodu lze absolvovat pěšky nebo na kole, propozice účastníci obdrží na startu. „Start a prezence je na školním dvoře od 8 do 10 hodin, vstupné pro děti činí deset korun, dospělí zaplatí o desetikorunu víc. V cíli každý účastník obdrží pamětní list a malé občerstvení,“ píše se v pozvánce.

Zároveň s turistickou akcí se už třetím rokem koná i Dětský den. Ten letošní je nachystaný pro širokou veřejnost. „Účastníci obdrží informace k trase, která povede ze školního dvora, kolem litovelských rybníků a litovelskými parky, přes náměstí, kde bude v Městském klubu k vidění výstava u příležitosti 100. výročí vzniku klubu českých turistů, a zpět do školního dvora,“ popsali pořadatelé trasu.

Akce se bude konat od 9 do 15 hodin. Děti i dospělí mohou ukázat svoji šikovnost, zdatnost a vědomosti. Budou připraveny různé ceny – hračky, hlavolamy, školní potřeby a další věci. Na akci se kromě Klubu českých turistů podílí i výbor Rodičovského sdružení při ZŠ Jungmannova v Litovli a ZŠ Jungmannova. ⋌(paš)

Dětský den i cyklovýlet v Náměšti

Náměšť na Hané – Na sport i zábavu se mohou o víkendu těšit malí i velcí v Náměšti na Hané na Olomoucku. V sobotu 4. června se tady koná akce s názvem VIII. Náměšťské cyklovéjezd a véšlap. Start je 7 hodin U Kapličky na Hradě v Náměšti na Hané. Slosování všech startovacích lístků bude v 15 hodin, startovné je šedesát korun. Pořadatelé vzkazují, že občerstvení a hudba bude zajištěno stejně tak i taneční vystoupení. O den později, v neděli, se pak děti mohou těšit na zábavu. Náměšťský Dětský den se koná od 14 hodin v místním zámeckém parku. V 15.30 bude na programu divadelní představení, dále pak soutěže pro děti, skákací hrad, dětský herní koutek a překvapení s klaunem a spousta další zábavy. Vstupné je dvacet korun, akci pořádá městys Náměšť na Hané ve spolupráci s Rodinným centrem Pohádka. ⋌(paš)

Dětský den v Přáslavicích

Přáslavice – Ve spolupráci s místními organizacemi a spolky zve obec Přáslavice na Olomoucku širokou veřejnost na Dětský den, který se bude konat na obecní zahradě v sobotu 4. června od 14 hodin. Celé odpoledne povede DJ Martin Slovák, připravené budou různé atrakce pro děti, šermířské pohádkové vystoupení a samozřejmě nebude chybět bohaté občerstvení. ⋌(paš)

Rybaření i Dětský den ve Štěpánově

Štěpánov – Nabídku rybaření ale i dětského dne mají nachystanou ve Štěpánově na Olomoucku. V sobotu 4. června se budou v rybářském revíru Šinclák konat rybářské závody, jejich začátek je v 5 hodin, startovné je tři sta korun. Připravena je bohatá tombola, občerstvení, kančí guláš i speciality z udírny. Pořadatelé zvou všechny rybáře i nerybáře k posezení. Od 9 hodin pak pořádá Český svaz chovatelů ve Štěpánově ve svém areálu Dětský den. Pro děti budou připravené dovednostní soutěže, tombola, ukázka výcviku psů a pro všechny návštěvníky občerstvení. Ukončení akce pořadatelé předpokládávají v pravé poledne.⋌ (paš)

Šumvaldská škola oslaví stovku

Šumvald – Stoleté výročí si v sobotu 4. června připomíná základní škola v obci Šumvald na Olomoucku. Oslavy se budou konat na sokolském stadionu, kde se ve 13.50 předvedou mažoretky z Libiny, ve 14 hodin se se svým programem představí tělovýchovná akademie. Od 16 do půlnoci bude hrát kapela Fofrovanka, chybět nebude ani Freestyle slalom a tanec na bruslích, Capoeira Mataum nebo zumba. Ve 22 hodin nebe nad sportovním areálem rozzáří ohňostroj. ⋌(paš)

Roztančený Hanácký koláček

Olomouc – O hanácký koláček se v neděli 5. června utkají tanečníci v diskotékovém, hip-hopovém a výrazovém tanci jednotlivců a duet všech věkových kategorií. Tradiční akce se koná v prostorách olomouckého Domu dětí a mládeže na tř. 17. listopadu od 10 do 20 hodin. Soutěž je pořádaná ve spolupráci s taneční skupinou Rytmus Olomouc. ⋌(paš)