Všechny areály jsou v provozu, během týdne se lyžuje bez front.

Větší nápor návštěvníků se čeká teprve v únoru, kdy školákům začínají jarní prázdniny.

Lidé mohou zamířit i do níže položených areálů, kde je rovněž sněhu dostatek.

„Lyžujeme na všech sjezdovkách v celkové délce přes jedenáct kilometrů. Večerní lyžování nabízíme v lednu vždy pátek a sobotu na sjezdovce K Snowparku v době od 18 do 21:00 hodin. Od soboty si navíc návštěvníci mohou na svahu zdarma otestovat lyže Nordica zdarma," uvedl ředitel areálu K3Sport v Koutech nad Desnou Petr Marek.

O dost menší středisko Oáza v Loučné nad Desnou, které je vhodné pro začínající lyžaře, nabízí velmi výhodné ceny pro školáky.

Za tříhodinové lyžování děti platí pouhých sto dvacet korun.

„Po velkých mrazech šly teploty nahoru, takže sníh není tak přemrzlý. Terén je nyní velmi dobrý," řekl majitel střediska Oáza Leoš Klaban.

Okolo Pradědu až dva metry sněhu

Všechny vleky jsou v provozu i na Červenohorském sedle, kde se lyžaři nově dostanou od pokladny a parkoviště na svah po nové lávce. Ta vede přes frekventovanou silnici první třídy. Projíždějící řidiči by přesto měli být obezřetní, ne všichni návštěvníci areálu bezpečný přesun po mostě využívají.

„Po lávce chodí hlavně sjezdaři, běžkaři ale silnici raději přejdou. Jde hlavně o místní lidi, kteří to zde znají," řekl Jaroslav Komárek ze stanice Horské služby na Červenohorském se­dle.

V okolí Pradědu leží místy až dvoumetrová sněhová pokrývka.

Běžkaři najdou strojově upravenou populární trasu mezi Pradědem, Švýcárnou a Červenohorským sedlem, která měří čtyřiadvacet kilometrů.

Další desítky kvalitně upravených stop jsou připravené v okolí Paprsku.

V Jeseníkách stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí.