Radní Mikulovic mezi sebou měsíce sváděli souboj, zda kontroverzní akci povolit. „V současné době k ní obec dala souhlas,“ prohlásil starosta Mikulovi Ivan Dost.

Podle něj bude taneční maratón pro obec jen přínosem. Očekává se totiž příjezd tisícovky vyznavačů stylu techno.

„Z osmdesáti procent půjde o zahraniční hosty. Přijet mají Angličané, Francouzi, Němci, Poláci,“ uvedl starosta, který předpokládá, že právě tato akce by mohla přiblížit Jesenicko mladým návštěvníkům.

„Ne, že by to přineslo Mikulovicím zásadní zlom, ale věřím, že návštěva našeho regionu může pootevřít oči těm, kteří sem přijedou,“ řekl Dost.

Mezi některými obyvateli Mikulovic vzbuzuje připravovaná akce obavy. „Když vtrhne do dědiny taková horda lidí, bude to hrůza. A to nemluvím o hluku a nepořádku,“ strachuje se jedna ze starších obyvatelek.

„Výtržnosti se mohou semlet. Je to ale stejné riziko jako na kterékoliv jiné akci, když se do obce dostane skupina lidí, která nerespektuje pravidla. Ale kdybychom takhle měli přemýšlet, tak zakážeme vše,“ ohradil se radní a ředitel mikulovické školy Roman Šťastný.

Zdůraznil, že pořadatelé nesmějí používat cestu přes obec, ale zajistit si přístup zadní stranou k posádce.

Podle organizátorů není důvod k panice.

„Jde o festival elektronické hudby, kde se hrají prakticky všechny žánry vyjma ostré, která se hraje na technoparty. Toto je již pátý ročník, na který se sjíždí zejména tvůrci. Jde o setkání umělců z celé Evropy, aby předvedli, co nového se za rok na hudební scéně událo,“ uvedl Lukáš Kostřiba, místopředseda pořádajícího občanského sdružené Rozumná alternativa.

Hrát se navíc bude cirkusových stanech. „Naším cílem je co nejlépe zabezpečit akci, proto spolupracujeme s policií,“ dodal Kostřiba.