Čtvrtý ročník výjimečné charitativní akce se uskuteční 12. října, poprvé na dvou místech současně: v Olomouci a v Přerově.

Stalo se už dobrým zvykem, že s každým dalším ročníkem přicházíme s novinkami, které vycházejí hlavně z podnětů návštěvníků a fanoušků Kabelkového veletrhu.

Nejinak tomu bude i letos. Vůbec poprvé se Kabelkový veletrh Deníku bude kromě Olomouce konat také v Přerově, konkrétně v Městském domě od 10 do 17 hodin.

„Celý region Přerovska a Hranicka se do minulých ročníků zapojil s velkou chutí. Proto jsme se rozhodli, že si Přerov zaslouží vlastní veletrh," řekl za redakci Deníku šéfredaktor Martin Dostál.

Významná změna ale čeká i na olomoucké návštěvníky.

„Stále častěji jsme slýchali přání, aby Kabelkový veletrh začínal až odpoledne a stíhaly jej i ženy, které jsou od rána v práci. Chtěli jsme jim vyjít vstříc, letos proto v Olomouci vyzkoušíme odpolední termín," vysvětlil Martin Dostál.

V Moravském divadle se tak na vás budeme těšit od 14 do 17 hodin.

Akce pro sbírající kolektivy

Do Kabelkového veletrhu Deníku se také čím dál častěji zapojují celé firmy nebo kolektivy a kabelky sbírají hromadně.

Pokud chcete zapojit svoji partu, napište nám na e-mail martin.dostal@denik.cz, kabelky si u vás rádi vyzvedneme.

Fotografii kolektivu i s příspěvkem do veletrhu vyfotíme a poděkujeme vám na stránkách tištěného Deníku.

Pomáhat a vyhrát luxusní noc

I letos můžete přispět na dobrou věc a navíc vyhrát. Jak na to? Nechte v kabelce její stručný napsaný příběh, ten nejlepší oceníme pobytem v luxusním hotelu Augustiniánský dům. Jednotlivé příběhy vyhodnotí komise složená z partnerů naší akce: Dobré místo pro život, Český rozhlas Olomouc, TV ZZIP, Moravské divadlo Olomouc, Městský dům Přerov, Radio Haná, Univerzita Palackého, Vlastivědné muzeum Olomouc a hotel Augustiniánský dům v Luhačovicích.

Luxusní kabelky

Tradičně se můžete těšit i na luxusní kabelky od významných osobností Olomouckého kraje. V nabídce nebude chybět ani kabelka z dílny galeristy Jiřího Skácelíka. Novou ozdobu svého šatníků můžete za ceny, které budou startovat na 10 korunách za kus.

Jak pomáháme?

Peníze, které na veletrhu vybereme, budou díky sdružení Dobré místo pro život do poslední koruny pomáhat v našem regionu. Rozdělíme je podle aktuálních potřeb handicapovaným, dětem v dětských domovech nebo seniorům, konkrétní cíle naší pomoci budeme postupně zveřejňovat před Kabelkovým veletrhem. V uplynulých třech ročnících se nám podařilo vybrat již 280 tisíc korun.

Přehled využití loňského výtěžku:

Na co šly peníze?

Výtěžek Kabelkového veletrhu Deníku 2015: 93 458 Kč

49 000 dvouletý pronájem automobilu rodině se zdravotně postiženými dětmi z Prostějova

16 711 nákup čtyř speciálních matrací na geriatrické oddělení Fakultní nemocnice Olomouc

11 800 nákup chodítka rodinám dětí s těžkým kombinovaným postižením pro Společnost pro ranou péči

15 947 příspěvek na pořízení rehabilitačního přístroje pro klienty aktivačního centra Jsme tady v Přerově