Proč se do soutěže přihlásili a co od ní očekávají? Vydrží nastolenou změnu?

Zde je rozhovor s posledním soutěžícím, Janem Hacajem z Olomouce.

Proč jste se do soutěže přihlásil a co si od programu slibujete co se týče vaší fyzické kondice?
Do soutěže Hubneme s Deníkem aneb Zpátky do formy jsem se přihlásil především abych si zlepšil fyzickou kondici a zhubl pod dohledem trenérů, kteří by mi poradili a podpořili mě v mém snažení. Doufal jsem, že se sejde dobrá parta lidí, kteří budou mít stejný cíl. To se nakonec vyplnilo.

Jak na vás působí lektoři a prostředí centra? Jaký je pro vás osobní trénink s Petrem?
Cvičení si užívám a zjišťuji, že mi pohyb občas i chybí. Při prvních lekcích jsem si připadal neohrabaný, ale postupem času se to zlepšuje a těším se na další lekce. Tedy až na osobní trénink s Petrem, který bývá na cvičení náročnější a cítím, jak mě svaly pálí. Musím ale uznat, že výsledky, kterých jsem za dva měsíce dosáhl, dávají Petrovi za pravdu a jsem rád, že jsem jej poznal a měl možnost pod jeho odborným dohledem se sebou něco udělat. Musím všem lektorům poděkovat za trpělivost a odborný dohled.

Co na vaše snažení říká rodina a kamarádi, dělají si z vás legraci nebo vás podporují?
Rodina mě podporuje a drží mi palce, za což jim děkuji. Posměšky některých kolegů v práci mě zase nakoply správným směrem a donutily mě překonat občasné krize. Ze všeho nejvíce musím poděkovat své partnerce, která se stejně jako já tohoto programu účastní a je pro mne velkou oporou.

Máte za sebou TRX, břišní pekáč, intervalový trénink a další chuťovky. Jak si zatím užíváte cvičení?
Vyzkoušel jsem již několik tréninků a na všem jsem si našel něco. Vřele doporučuji si takové cvičení vyzkoušet. I bez činek a složitých posilovacích strojů může být účinné a hlavně zábavné.

Důležitou součástí soutěže je změna jídelníčku. Jak se vám zatím daří a jaké dobroty si v kuchyni připravujete?
Na jídelníčku je pro mě nejhorší dodržovat pravidelnost a rozestupy mezi jídly. Uvědomit si, kdy si dát ovoce nebo zeleninu a které potraviny jsou vhodné. Kolik smím denně vypít kávy, a kdy si naopak udělat raději caro nebo čaj. Každopádně jsem i díky partnerce zjistil, že jíst zdravě může být velmi chutné a člověk se nemusí vzdát jídel, která měl rád.

Co je pro vás na soutěži a změně životního stylu nejtěžší? Myslíte, že se vám zaběhnutý systém podaří udržet?
Osobně nejvíce bojuji se zapisováním stravy a tekutin, které si během dne dám. Změna, které jsem během dvou měsíců docílil, mě příjemně překvapila. Přesvědčil jsem se, že požadavky výživové poradkyně mají opodstatnění a smysl. Proto jsem rozhodnutý pokračovat. Chci nadále udržovat změnu jídelníčku a věnovat se pohybovým aktivitám.

Autor: Kamil Polko