„Již dříve jsme byli osloveni Společností pro ranou péči a pan Dopita byl patronem jisté akce této společnosti. Já jsem nedávno oslovil paní Juříčkovou, která mi řekla, že zrovna mají případ, kdy malá Jůlinka potřebuje chodítko. Navrhl jsem klukům, že by bylo fajn, kdyby se angažovali i trochu jinak než jenom hokejem," popisoval vznik myšlenky podpořit charitativní projekt marketingový manažer HC Olomouc Mario Cartelli.

„Na šek jsme se skládali všichni hráči a jsme rádi, že jsme mohli aspoň takovým způsobem pomoct," řekl za hráčskou kabinu obránce Jiří Ondrušek.

„Myslím, že každý člověk rád pomůže, ale my, když jsme v kolektivu, tak vybereme větší částku, za kterou se dá už pořídit konkrétní věc," doplnil Ondrušek, který v úterý odpoledne předával šek společně s Tomášem Vošvrdou, Jakubem Hermanem, Martinem Vyrůbalíkem a Radkem Dlouhým.

Olomoučtí hokejisté tak přispěli na dobrou věc.

„Když jsem to klukům navrhl, tak se toho hned chytli a vybrali mezi sebou peníze, které jsme dneska předávali. Myslím, že takhle by to asi mělo fungovat," dodal Mario Cartelli.