Jednotlivé týmy začaly ve sportovním areálu vařit v pravé poledne a nabídka byla pestrá.

V havajském duchu se návštěvníkům představil i tým Havajských samyc z Olomouce.

„Letos tady jsme po čtvrté a doufáme, že se budeme účastnit i nadále. Že nás tady budou chtít," usmívala se šéfkuchařka Andrea Charvátová.

Její pětičlenný tým byl oděný do typických havajských barev i květin.

„Jsme věrní samycím s ypsilon a každý rok se představujeme v jiném kostýmu. Takže letos padla volba na Havaj, proto havajské samyce," vysvětlovala žena.

Společně připravovaly gulášek z býčka.

„Jaké je jeho složení, to je ale kuchařovo tajemství," upozornila a prozradila, že loni si její tým odnášel ocenění za třetí místo.

„Moc se nám tady líbí, organizačně je všechno naprosto skvěle zvládnuté. Ti, co tady ještě nebyli, by měli přijet. Po všech stránkách to nemá chybu, je to radost tady vařit," doplnila Andrea Charvátová.

Program Guláš Festu nabídl i cimbálovou hudbu, zábavu pro děti nebo třeba pěnu od dobrovolných hasičů z olomoucké městské části Lošov.