„Jsem za kluky rád, celou podzimní sezonu můžeme zhodnotit kladně. Ale jsme jen v půlce, chceme se už dobře připravovat na jaro," prohlásil trenér nejlepšího mančaftu MSFL.

Na Hanáky čekala v podzimní derniéře beznadějně poslední Líšeň. O žádném podcenění ze strany Uničova však nemohla být řeč, byť první poločas nebyl zcela ideální.

„Podzim už tomu nahrává, těžké terény nejsou moc dobré pro naši kombinační hru. Měl jsem určité obavy, abych mužstvo proti poslednímu celku tabulky namotivoval. Ale kluci měli velkou motivaci i díky tomu, že nám nahrály ostatní výsledky a v případě vítězství jsme mohli poskočit na první místo. Už jsem klukům nemusel nic říkat," připomněl Balcárek zaváhání Sigmy B či Vyškova.

Přesto se SK dostal do vedení díky dorážce Tomáše Vasiljeva. Jako klíčový okamžik se však ukázala až trefa stopera Romana Vejvody po hodině hry, který se prosadil díky důrazu po rohovém kopu. „To byl důležitý moment, pak už ty góly přibývaly," přikývl kouč.

Následně totiž Líšeň odpadla. Za pár vteřin přidal po Juřátkově centru z další branku hlavou Pavel Jeřábek a vše dovršil Juřátek proměněnou penaltou po faulu na Krče. Jedenáctigólového kanonýra tak tentokrát zastoupili jiní.

V šatně Uničova zněl po duelu populární pokřik „Tak jsme první, no a co?!" „Krásně se to poslouchá. Funguje to výborně v kabině a pak se to odráží na hřišti. Rozumíme si, nejsou tam žádné problémy," cenil si ze všeho nejvíc Balcárek charakteru svého kádru.

Lídr soutěže, který má na druhé Velké Meziřičí dvoubodový náskok, totiž za celý podzim prohrál pouze v Petřkovicích, přestože hrál desetkrát venku a pouze šestkrát doma.

„Chceme z našeho stadionu udělat nedobytnou tvrz," uzavřel zkušený kapitán Vejvoda. Na jaře k tomu bude mít Uničov hned osm možností.

SK Uničov – SK Líšeň 4:0 (1:0)

Branky: 27. T. Vasiljev, 58. Vejvoda, 59. Jeřábek, 81. Juřátek z pen. Rozhodčí: Ogrodník – Dohnálek, Gasnárek. ŽK: Dostál – Matoušek, Hanuš. Diváků: 180.

Uničov: Uvízl – Koutek, Vejvoda, Swiech, Juřátek – Jeřábek (64. R. Vasiljev), Dostál, Nuc (64. Binar), T. Vasiljev – Komenda (71. Rajnoha), Krč. Trenér: Jiří Balcárek.

Líšeň: Rychetský – Zezula, Kubík, Matoušek – Bednář, Hanuš, Fall, Daněk, Voda (66. Ovsepjan, 82. Bohuslav) – Frimmel, Stehlík. Trenér: Josef Mazura.