VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kam za voňavými zákusky? Do Vinoře za panem Semeckým!

Inspirujte se dalším příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip.

17.8.2011
SDÍLEJ:

Karel Semecký - cukrářFoto: DENÍK

Motto: „Nepoužívám žádné rostlinné náhražky“

Deset fachmanů Velkopopovický Kozel společně s Deníkem již našel a odměnil za jejich poctivou práci a řemeslný kumšt. Pomozte nám i vy najít poctivé řemeslníky z vašeho regionu a odměna vás nemine.

Dnes vám přinášíme příběh fachmana Karla Semeckého, který již byl Kozlem oceněn.

Jeho dorty jsou umělecká díla. Karel Semecký se cukrárně v Mladoboleslavské ulici věnuje už šestnáct let. V jeho podniku se dveře netrhnou, děti si dávají italskou zmrzlinu, na kterou musel pan Semecký získat licenci. Chutná skutečně božsky, je z ní cítit ovoce zalité v ledové chuti. Starší manželský pár si v jeho cukrárně objednává sladké pohoštění na oslavu své zlaté svatby.

Manželka pana Semeckého ukazuje zákazníkům alba s fotografiemi dortů v nabídce. Je jich přes osm set. Karel Semecký dokáže vyrobit dorty s erotickou tematikou stejně jako „živé fotografie“ jak nazval nejnovější trend v cukrářském oboru. Jak vypadá? Představte si fotografii třeba manželského páru. Jenže to není fotografie, ale dort, na kterém můžete sníst úplně všechno, i obrázek, je totiž vyroben z jedlého papíru.

Pana Semeckého jsem se zeptal na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále do cukrárny vracejí?

„Nepoužívám skutečně žádné náhražky. Například naše šlehačka je živočišná. Pozná se to hlavně na chuti. Musíme samozřejmě vyrábět všechny zákusky čerstvé. Také zdobné dorty, i když někdy mají délku větší než jeden metr, vyrábíme maximálně dva dny a ručíme za to, že všechny suroviny jsou opravdu čerstvé a bez náhražek.

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?

„Po dni plném práce si klidně rád dopřeju kafe a dobrý čokoládový dortík. Myslím, že ke kávě zákusek patří.“

17.8.2011
SDÍLEJ:
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková měla v Olomouci namále, Muchové utekla ze tří mečbol

Šestnáct dní byl uvězněn v liščí noře borderteriér Bart. Do skal na Semilsku mu vyrazil na pomoc i jeho zvířecí druh, speciálně vycvičený pes z Olomouce
9

Bartovi, který se po 16 dnech osvobodil z nory, pomáhal i pes-expert z Olomouce

Turista se těžce zranil po pádu v údolí Bílé Opavy

Těžká zranění si ve čtvrtek 20. července před polednem přivodil pádem v údolí Bílé Opavy čtyřicetiletý turista, následovala velmi náročná záchrana z nepřístupného terénu.

Segway: důležité je být v klidu a jen přenášet váhu

Ukázkové jízdy na dvoukolovém vozítku jsem se obávala. Dokola jsem se uklidňovala, že z toho určitě nespadnu. V půjčovně v centru Olomouce mají elektrických dvoukolových vozítek nebo osobních transportérů, jak se segwayi říká, několik. Jeden typ je do terénu a druhý ryze silniční.

Olomoucký kraj čeká víkend plný bouřek

Tropické teploty a slunečnou oblohu vystřídá déšť a bouřky, které se přes Olomoucký kraj přeženou hlavně v noci za čtvrtka na pátek. „Přes noc očekáváme oblačno až zataženo, postupně na většině území přeháňky nebo déšť.

U Křelova shořela pšenice za půl milionu

Požár pšeničného pole na patnácti hektarech způsobil ve středu v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku škodu za půl milionu korun.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení