VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Burgery, pao i tajemný Pohlreich. Garden Food Festival provoní olomoucký park

Foie gras s jablky a cibulkou, hovězí i lososový burger, barbecue z jeleního masa, grilovaný filet z plachetníka, taštičky dim sum, brazilské pao, rajčatová polévka s pomerančem, cvrček podle Magdaleny Dobromily Rettigové nebo třeba makrónky, čokolády a dorty.

11.5.2017
SDÍLEJ:

Garden Food Festival v Olomouci. Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Ondřej Zuntych

To je jen malý vzorek z toho, co bude možné už tento víkend ochutnat v olomouckých Smetanových sadech.

Zhruba stovku stanů a stánků nabídne třetí ročník olomouckého Garden Food Festivalu.

Přehlídka dobrého jídla a pití začne v sobotu 13. května v 10 hodin.

Kuchařská show a vlastní smothie

Vybírat lze i z bohaté nabídky nápojů, a to jak vín, prémiových destilátů a piva, tak i čaje a kávy.

Chybět nebudou ani karibské rumy nebo klasické kubánské koktejly.

„Návštěvníci si ale mohou dát i smothie, které si navíc sami umixují,“ řekl za pořadatele Pavel Vysloužil.

Garden Food Festival nabízí ale i kuchařskou show na pódiu.

V akci tak návštěvníci uvidí Zdeňka Pohlreicha, co bude ale během tří nedělních vystoupení vařit, zatím neprozradil.

„Nechejte se překvapit,“ tajil populární „šéf“.

Makronky i Markéta Hrubešová

Michelinský kuchař Radek Kašpárek, který na Garden Food Festival přijede poprvé, si chystá jehněčí s broiche, aronií a lanýžem a dále makrelu s topinamburem.

„Na závěr to bude zmrzlina z uzeného tymiánu s jablečným merinque a horským sýr z farmy Krasolesí,“ doplnil.

Dvojice tvořená herečkou a spisovatelkou Markétou Hrubešovou a šéfkuchřem olomoucké restaurace Lobster Jaroslavem Klárem společně připraví risotto s jahodami a proseccem a rib eye s chřestem a smrži.

A další premiérový host, renomovaná cukrářka Iveta Fabešová, návštěvníkům předvede recept na francouzské makrónky.

„Budou malinové a pistáciové. Jsou to křehké mandlové pusinky slepené ganache,“ vysvětlila.

Jídlo jen za grešle

Festivalový areál bude otevřený v sobotu 13. května od 10 do 19 hodin a v neděli 14. května od 10 do 18 hodin.

Vstupenky v předprodeji zájemci koupí za 100 korun nebo s balíčkem grešlí za 350 korun.

Vstupenka na místě stojí 150 korun, děti do výšky 140 centimetrů a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma.

Jediným možným platidlem v areálu jsou grešle. Hodnota jedné grešle je 25 korun.

„Budou k prodeji v balení po deseti kusech se vstupenkou na pokladnách při vstupech a na vyznačených místech ve festivalovém areálu. Oproti minulým ročníkům ale budeme hodinu před uzavřením areálu prodávat grešle také po dvou kusech,“ připojil novinku Pavel Vysloužil.

Více informací najdete na www.gardenfoodfestival.cz

Autor: Petra Pášová

11.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková měla v Olomouci namále, Muchové utekla ze tří mečbol

Šestnáct dní byl uvězněn v liščí noře borderteriér Bart. Do skal na Semilsku mu vyrazil na pomoc i jeho zvířecí druh, speciálně vycvičený pes z Olomouce
9

Bartovi, který se po 16 dnech osvobodil z nory, pomáhal i pes-expert z Olomouce

Turista se těžce zranil po pádu v údolí Bílé Opavy

Těžká zranění si ve čtvrtek 20. července před polednem přivodil pádem v údolí Bílé Opavy čtyřicetiletý turista, následovala velmi náročná záchrana z nepřístupného terénu.

Segway: důležité je být v klidu a jen přenášet váhu

Ukázkové jízdy na dvoukolovém vozítku jsem se obávala. Dokola jsem se uklidňovala, že z toho určitě nespadnu. V půjčovně v centru Olomouce mají elektrických dvoukolových vozítek nebo osobních transportérů, jak se segwayi říká, několik. Jeden typ je do terénu a druhý ryze silniční.

Olomoucký kraj čeká víkend plný bouřek

Tropické teploty a slunečnou oblohu vystřídá déšť a bouřky, které se přes Olomoucký kraj přeženou hlavně v noci za čtvrtka na pátek. „Přes noc očekáváme oblačno až zataženo, postupně na většině území přeháňky nebo déšť.

U Křelova shořela pšenice za půl milionu

Požár pšeničného pole na patnácti hektarech způsobil ve středu v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku škodu za půl milionu korun.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení