Ještě aby ne, koná se tady Týnecké Buchtobraní.

Kromě sladkých pečených dobrot se příchozí mohou těšit i na hudební doprovod.

Na akci, která startuje ve 14.30 totiž vystoupí zpěvák Marek Ztracený. K vidění bude i hudební show Marek of Phil Collins.

Šikovné cukrářky a pekařky budou péct pro velkotýneckou akci už podruhé.

„Měla to být protiváha gulášových a pivních slavností, které jsou spíš pro muže. Chtěli jsme udělat něco i pro ženy. Termín jsme našli až na konci srpna, což se nám hodí, je to doba tradičních dožínek," vysvětlil místostarosta obce Stanislav Denk.

Program startuje v sobotu odpoledne ve 14.30, kdy se bude předávat věnec starostovi obce a zároveň vystoupí národopisný soubor Týnečáci.

V 15.45 bude podium patřit zpěvákovi Marku Ztracenému a hned po jeho vystoupení se už budou vyhlašovat výsledky soutěže O nejlepší pečenou buchtu.

Zákusky neberou

Organizátoři upozorňují, že do soutěže budou zařazeny všechny kousky, které soutěžící přinesou do zámecké stodoly mezi 13 až 16 hodinou.

Upozorňují, že přijaté budou jen buchty, nikoli zákusky.

Kdo přinese buchty do soutěže, dostane jednu celodenní vstupenku na tuto akci zdarma.

„První ročník jsme vyhlásili trochu chaoticky, takže se nám sešly i zákusky. Vybrat bylo těžké, zákusek buchtu vždy trumfne a tak se stalo, že vyhrál zákusek. Byli jsme pak podrobeni nemilosrdné kritice, že zákusky neměly být vůbec hodnoceny. Letos jsou pravidla striktnější," zavzpomínal na předešlý ročník Stanislav Denk.

Loňská soutěž se přesto povedla.

„Lidé nosili vzorky a mohli si je i koupit, popovídat si o nich nebo vyměnit recepty. Doufáme, že to bude letos podobně," uzavřel.

Celodenní vstupné je osmdesát korun. večerní zábava přijde na padesát korun děti mají lístky zdarma. Více informací včetně detailního programu na www.velkytynec.cz