„Návštěvníky provedeme vánočně vyzdobeným hradem a seznámíme je s pozapomenutými zvyky a tradicemi, v rytířském sále navíc nazdobíme vánoční stromeček a lidé si pod něj budou moci dát dárky, které jim následně předáme," uvedla kastelánka hradu Bouzov Zuzana Šulcová.

Po prohlídce bude navíc následovat malé posezení ve vytápěných prostorách purkrabství na prvním nádvoří.

„Na návštěvníky tady bude čekat malé občerstvení a dočkají se i překvapení," doplnila Zuzana Šulcová. Prohlídka začne v 15 hodin, jednotná cena vstupného činí 200 korun.

Hrad se pro návštěvníky otevře také 26. a 27. prosince. Hosté si kromě prohlídky užijí také vánoční hru o narození Ježíška, která se uskuteční na prvním nádvoří. Zájemci budou mít rovněž možnost vyfotit se jako betlémské postavy.

„Na děti tady bude čekat i vánoční dílnička, kde si budou moci vyrobit novoroční přání, případně ozdoby na vánoční stromeček," dodala kastelánka.

Vstupné na tuto prohlídku činí 150 korun, snížené pak 100. Zakoupit je možné také výhodné rodinné vstupné za 450 korun. Návštěvníci, kteří se budou chtít podívat pouze na nádvoří, zaplatí 20 korun, při zakoupení vstupenky na prohlídku hradu bude ovšem vstup na nádvoří zdarma.

Hrad tak sezónu nezakončí, chystá se totiž také silvestrovská prohlídka, která se uskuteční ve 13 hodin. (kc)