VYBERTE SI REGION

Bílá krása v centru Olomouce. Užijte si sníh, oteplí se až na +10 stupňů

Olomouc - Bílá peřina přikryla do nedělního rána i historické centrum Olomouce. 

24.1.2016 1
SDÍLEJ:

Zasněžené Dolní náměstí v Olomouci 23. ledna 2016Autor: DENÍK/Jiří Kopáč

Pro romantiky krása, pro realisty možná to mokré bílé s...... , jak zpívá Jaromír Nohavica.

Každopádně sníh se moc nezdrží, v příštích dnech mají odpolední teploty na Hané vystoupat pár dílků nad nulu, do toho bude občas pršet či mrholit.

V noci na pondělí by ale v Olomouckém kraji mohlo trochu nasněžit.

Sníh však bude tát. Přes den meteorologové očekávají až plus tři stupně, k tomu zataženo a na většině území občasný déšť nebo mrholení, místy mrznoucí s tvorbou ledovky.

Ještě tepleji pak bude zřejmě v úterý a ve středu, teploměry by mohly ukázat až + 7 °C.

Obloha ale bude většinou podmračená a kvůli dešti a mrholení se může někde tvořit náledí. 

Oteplování by podle aktuálního výhledu mělo nadále pokračovat minimálně do čtvrtka, kdy by mohlo být až kolem + 10 °C.

Autor: Michal Kovář

24.1.2016 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.