„Obdrželi jsme výhrůžnou SMS zprávu, že se v areálu nacházejí bomby a atentátníci. Okamžitě jsme zmobilizovali integrovaný záchranný systém a areál uzavřeli," sdělili provozovatelé střediska na svém facebookovém profilu.

Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, kterým pomáhali také hasiči a členové horské služby. „Celý areál byl zajištěn a policisté ve spolupráci s hasiči provedli evakuaci osob," informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Evakuace se týkala přibližně tří set osob. Středisko museli opustit nejen lyžaři, ale také lidé z chat a dalších objektů v areálu, například restaurací.

Na místě zasahovalo pětadvacet policistů včetně psovodů z našeho i Pardubického kraje, deset hasičů z Jeseníku a dva členové horské služby. Prohledávání rozsáhlého areálu včetně několika kilometrů sjezdovek a různých obslužných objektů, které se zde nacházejí, trvalo šest hodin. Policisté prohlídky ukončili kolem čtrnácté hodiny. Žádný výbušný systém neobjevili.

Lyžaři si tak mohli užít alespoň poslední dvě hodiny provozu. „Ihned poté, co policie areál uvolnila, jsme rozjeli lanovku," potvrdila před třetí hodinou odpoledne její obsluha.

Po pachateli teď policisté usilovně pátrají. „Vyhodnocujeme všechny získané informace a poznatky. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro šíření poplašné zprávy. Zjišťujeme také výši škody, která jednotlivým subjektům vznikla," doplnila Irena Urbánková.

Pachateli hrozí v případě dopadení a odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi.