VYBERTE SI REGION

AFO už má znělku s nahým kulturistou. Podívejte se

Olomouc /VIDEO/ - Znělka letošního ročníku populárně vědeckých filmů Academia Film Olomouc, kterou s mladým sportovcem natočil studentský tým pod vedením režiséra Marka Partyše, je již k viděni na internetu.

24.3.2011
SDÍLEJ:

Natáčení znělky pro AFO ve ZbrojniciAutor: DENÍK/Jiří Kopáč

46. ročník AFO začíná 12. dubna a potrvá do 17. dubna. VÍCE na webu fetstivalu AFO

Znělka festivalu pracuje s motivem lidských smyslů. Hlavní roli v ní má atletické tělo mladíka, jenž slouží jako mapa některých letošních témat festivalu. Jako model se před kameru postavil student z Uničova, které tvůrci klipu objevili v jedné z olomouckých posiloven.

Režisérem znělky festivalu je Marek Partyš, mimo jiné i autor úspěšného propagačního spotu pro Univerzitu Palackého či znělky pro nové kino Metropol. (Tomáš Jurníček, kof)

FOTO z natáčení klipu pro AFO 2011 ZDE

ZNĚLKA 46. ročníku AFO (zdroj afo.cz a youtube.com)

24.3.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.