Když se snažil vlámat se do zaparkovaného Fiatu Punto, všiml si jej svědek, který ihned zavolal policii.

Zloděj se dal na útěk směrem do parku Michalské stromořadí, kam okamžitě vyjela policejní hlídka.

Na základě získaných informací a popisu zadržela pachatele krátce poté na Masarykově třídě.

Policisté zjistili, že se jednalo o třicetiletého muže z Olomoucka, který u zmíněného automobilu rozbil okno, ale odcizit se mu nic nepodařilo.

Zloděj způsobil škodu čtyři tisíce korun. Policisté na případu pracují a prověřují všechny okolnosti a souvislosti. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve stadiu pokusu, za který hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

V jiných případech ale byli ten den pachatelé úspěšnější.

Během odpoledne vykradl neznámy zloděj vozidlo Škoda Octavia, které bylo zaparkované na třídě Míru v Olomouci. Odnesl z něj notebook značky Dell i s nabíječkou a celkově způsobil majiteli škodu za dvanáct tisíc korun.

Další vloupání se stalo v Žilinské ulici. Zde zloděj rozbil okno vozidla značky BMW a z vnitřních prostor ukradl cestovní kufr s oblečením, mobil značky Nokia Lumia a kosmetickou taštičku. Celková hmotná škoda byla v tomto případě vyčíslena na téměř devatenáct tisíc korun.

Rady policie:Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, tašky, batohy, či jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, doklady od vozidla či jiné osobní doklady apod.
I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat. Pamatujte, auto není výloha.
V řadě případů může být škoda poškozením vyšší než škoda odcizením .