Kradený skútr se brzy našel

Odstavený a lankovým zámkem zajištěný skútr ukradl v noci z pátku na sobotu neznámý zloděj u domu ve Stiborově ulici v Olomouci.

Majitelka měla v kufru na motocyklu dvě přilby a dva páry kožených rukavic, škodu vyčíslila na téměř 22 tisíc korun.

„V neděli v podvečer se skútr našel na parkovišti v ulici Horní Lán. Majitelka si jej později převzala," řekla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

V noci ze soboty na neděli odcizil neznámý pachatel přívěsný vozík, který byl připojený k automobilu před domem v Bouzově.

„Také ten se později našel odstavený na lesní cestě u obce Hrabí," poznamenala Marie Štrbáková. 

Zloděj za sebou sypal kávu

O krádež značkového kávovaru se v jedné olomoucké ambulanci pokusil třiadvacetiletý muž.

„Cestou z ordinace se z přístroje sypala káva. Zloděje navíc na jeho cestě ven doprovázely kamery umístěné po celém domě. Policisté na záznamu z kamerového systému díky místní znalosti zloděje ihned poznali," řekla k případu krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Třiadvacetiletý muž je podezřelý z krádeže, u soudu mu hrozí až dva roky vězení. 

Spánek na ulici se ženě prodražil

V podřepu a opřena o zeď Jerezské brány usnula v sobotu mezi šestou a půl osmou hodinou ráno čtyřiatřicetiletá žena z obce na Olomoucku.

„Ve spánku ji okradl dosud neznámý zloděj. Z kabelky jí sebral peněženku. Žena přišla o hotovost, osobní doklady, platební kartu a mobilní telefon," sdělila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková s tím, že celková škoda dosáhla 3 500 korun.