Policistům se podařilo zajistit kamerový záznam, který zloděje zachycuje. Žádají proto veřejnost o pomoc při pátrání po jeho totožnosti. Za krádež mu hrozí až dva roky ve vězení.

Ke krádeži došlo krátce před půl devátou večer.

„Mladá žena si kabelku odložila na zem, když dávala zboží na pokladní pás. Nákup zaplatila a odešla s ním, na kabelku si vzpomněla až po chvíli. Když se pro ni vrátila, už tam nebyla,“ popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kromě peněženky s platební kartou a osobními doklady a hotovostí měla v kabelce i nabíječku, svazek klíčů a taštičku s kosmetikou. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na více než 9 tisíc.

„Kabelku později někdo našel a předal na obecní úřad v místě bydliště ženy. Peníze v ní však už nebyly,“ dodala Urbánková.

Kamerový záznam zachycuje muže snědší pleti, který kabelku bere a prochází s ní přes pokladnu.

„Pokud by někdo muže na záznamu nebo fotografiích poznal, nebo by měl informace, které by mohly pomoci zjistit jeho totožnost, ať prosím kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1,“ řekla Urbánková.

To je možné buď osobně na adrese Sokolská 52 nebo telefonicky na čísle 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. 

Ilustrační foto
Lékařka ordinovala opilá, měla přes 2 promile. Pak si vyjela autem
Policie pátrá po dvojici mužů zachycených kamerami, kteří měli krást v olomoucké restauraci
VIDEO: Tato dvojice kradla v olomoucké restauraci. Nepoznáte je?