Zatímco Petr Kramný se odvolal proti osmadvaceti letům vězení hned v lednu bezprostředně po vynesení rozsudku, krajský státní zástupce Vít Legerský si ponechal na rozhodnutí lhůtu.

Odvolání nakonec podaly obě strany a připojila se i Irena Rychlá, matka Petra Kramného, která ve svém odvolání nesouhlasí se synovou vinou ani výší trestu.

„Petr Kramný se odvolal proti všem výrokům napadeného rozsudku. Odvolání směřující v neprospěch obžalovaného podal rovněž státní zástupce, a to do výroku o trestu a výroku o náhradě škody," konkretizoval mluvčí olomouckého vrchního soudu Vladimír Lichnovský.

Soud prvního stupně uložil Petru Kramnému zaplatit otci bratrům své zesnulé ženy odškodné téměř 8,5 milionu korun.

Zatímco odvolání Petra Kramného zpracované jeho advokátkou Janou Rejžkovou zabírá 124 stran, státnímu zástupci stačily čtyři.

V Olomouci se bude mediálně sledovanou kauzou zabývat tříčlenný senát soudců, předsedou bude Václav Čapka.

Kdy k projednání dojde, zatím není jasné.

Spis obsahuje 6 300 listů textu.

„Nyní se bude senát podrobně seznamovat se spisovým materiálem, přičemž při této činnosti není omezen žádnou zákonnou lhůtou. Jelikož se však jedná o věc vazební, bude tak činit s co největším urychlením," ujistil mluvčí vrchního soudu. Stížnost Petra Kramného na vazbu tento soud již zamítl.

Petr Kramný podle soudkyně Krajského soudu v Ostravě Renaty Gilové zavraždil svou rodinu v egyptském hotelu v červenci 2013 elektrickým proudem.

Osmadvacetileté vězení v zařízení s nejpřísnějším režimem, které mu soud uložil, je výjimečným trestem.