Když ji řidič vykázal, rozzuřila se a švihla do čelního skla vodítkem. Pak stejným způsobem napadla šoféra, neštěstí ho nezranila.

Opilá šestadvacetiletá žena ze Štěpánova se chtěla svézt autobusem městské hromadné dopravy ve čtvrtek pár minut před třetí hodinou odpoledne.

„Podnapilá a bez platné jízdenky nastoupila do linky číslo 20, která pokračovala ve směru na konečnou zastávku Farmak. Měla s sebou psa bez náhubku," popsala krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Řidič požádal cestující o předložení jízdenky a upozornil ji, aby psovi nasadila náhubek. Ta na jeho výzvu nejdříve nereagovala.

Poté, co ji zopakoval, však z autobusu vystoupila.

Pak vodítkem na psa zakončeným kovovou karabinou švihla do předního výhledového skla autobusu, to po úderu prasklo.

„Žena také vztekle lomcovala stěrači. Ve chvíli, kdy šofér vystoupil, aby si prohlédl poškozené sklo, ho udeřila vodítkem do temene hlavy," poznamenala policejní mluvčí.

Policisté, kteří později na místo přijeli, provedli u agresivní ženy orientační dechovou zkoušku. Cestující nadýchala 2,75 promile alkoholu.

„Kvůli vysoké hodnotě a agresivnímu chování jsme ji převezli na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci," sdělila Marie Štrbáková.

Policisté ženu podezřívají z přečinu výtržnictví a poškození cizí věci. U soudu jí hrozí až dva roky vězení.