Kapsáři ukradli přes jedenáct tisíc

Olomouc – Škodu přes jedenáct tisíc korun způsobili v pátek a sobotu kapsáři v Olomouci. Poprvé úřadovali v pátek v obchodním centru na Pražské ulici, kde pachatel ukradl sedmatřicetileté ženě z kabelky peněženku, v níž měla osobní doklady, peníze a platební kartu. Škoda se vyšplhala na šest tisíc korun

K druhé krádeži došlo v sobotu na Horním náměstí, kde si neznámý zloděj vytipoval devětatřicetiletého muže a z boční kapsy bundy mu ukradl peněženku s osobními doklady, platební kartou a penězi. Způsobil tak škodu přes pět tisíc. 

Krádež elektrokola

Olomouc – Z venkovní oplocené kolárny na ulici Pražská v Olomouci ukradl v neděli neznámý zloděj elektrokolo značky FELT v hodnotě pětadvacet tisíc korun. Nejprve poškodil drátěné oplocení a vniknul dovnitř. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po zloději a ukradeném kole pátrají.

Policie vrátila vůz majiteli

Loštice – Ukradené vozidlo Volkswagen Golf v sobotu vrátila policie majiteli. Ten krádež vozu z ulice Hradská v obci Loštice nahlásil 14. prosince s tím, že v zavazadlovém prostoru měl také se sto dvacet litrů motorové nafty v devíti plastových kanystrech. Škodu vyčíslil na pětačtyřicet tisíc korun.

V sobotu večer mu police oznámila, že jeho vůz nalezla odstavený v lesním porostu mezi obcemi Hrabí a Olejnice. Po provedení nezbytných úkonů předali policisté vozidlo zpět jeho majiteli.