Přestože policisté od samého začátku po pachatelích loupežného přepadení usilovně pátrali, nebyli dosud úspěšní.

Lupiči se totiž tehdy důkladně maskovali, měli tmavé oblečení, černý šátek přes obličej a pletenou kuklou.

Při hledání pachatelů policie ihned zveřejnila výzvu s žádostí o pomoc při pátrání, ani to ji však zatím na stopu zločinců nepřivedlo.

Lupiči byli ozbrojení, jednoho ze zaměstnanců masny udeřili obuškem do zad a mířili na něj pistolí.

„Když se jeho kolegyně snažila z mobilního telefonu vytočit tísňovou linku 158 a přivolat policii, pachatel jí přístroj sebral a rozbil. Pak se násilím a dalšími ranami obuškem pokoušeli otevřít pokladnu s tržbou. Nakonec z obchodu utekli, aniž by něco ukradli," popsala agresivní muže krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

VÍCE: Lupiči s pistolí přepadli masnu v Řepčíně, prodavače bili obuškem

Ženy povalil a okradl

Mnohem úspěšnější policisté naopak byli v pátrání po pachateli série loupežných přepadení v Olomouci.

Na přelomu října a listopadu během pouhých čtyř dnů lupič přepadl a zranil tři seniorky v Olomouci a jednu v Bruntále. Povalil je na zem, okradl o nákup, peněženky a doklady a pak utekl. Stihl také na jejich platební karty vybrat z bankomatu tisícové částky.

Policisté ho brzy odhalili díky záznamu z kamer.

„Jednalo se o jednadvaceti­letého mladíka z Rýmařova, který v tu dobu pobýval v Olomouci. Ke všem loupežím se přiznal. Je ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení," řekla Štrbáková.

Série přepadení heren v Olomouci

Velmi rychle se policii podařilo dopadnout také třicetiletého muže z Ostravy, který během dvou týdnů přepadl pět barů a heren v Olomouci a v Litovli. Celkem si z nich odnesl 320 tisíc korun, ty utratil za drogy a v hernách.

„Peníze po barmanech požadoval s plynovou pistolí v ruce. Doprovázela ho třiadvacetiletá drogově závislá Olomoučanka. Buď na něj čekala v přistaveném vozidle nebo těsně před přepadením zkontrolovala situaci v herně a pak mu předala informace," popsal pár lupičů zástupce vedoucího olomouckého územního odboru Jiří Musil s tím.

VIDEO: Přepadení herny Lazenka v Olomouci

Loupežná přepadení na území Olomouckého kraje v roce 2012

V loňském roce se policisté v Olomouckém kraji zabývali celkem 175 loupežnými přepadeními. Z tohoto počtu se jim podařilo objasnit 80 případů.

Okres - Celkem - Ob­jasněno

Olomouc 71- 22

Přerov 41 - 23

Šumperk 18 - 14

Jeseník 5 - 5

Prostějov 40 - 16

Celkem 175- 80