Agresor napadl muže hned dvakrát – nejprve u stolu v restauraci U Mostu v Jateční ulici a pak na chodníku u Koner baru v Palackého ulici. Zraněný ještě stihl případ oznámit na policii, a poté ho záchranka převezla do nemocnice. Zde na následky četných poranění zemřel.

Pachatele útoku už policie dopadla

„Agresor muže napadl poprvé u stolu v restauraci U Mostu a udeřil ho do hlavy a do obličeje. Důvodem útoku byl nesplacený dluh ve výši dva tisíce korun,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Podle jejích slov násilník v útoku dál pokračoval a svou oběť pronásledoval až do baru Koner v Palackého ulici.

„Dlužník si chtěl vybrat peníze z bankomatu a hotovost vrátit. Přesto jej útočník znovu srazil pěstí k zemi na chodník u baru,“ doplnila mluvčí. Násilník poté ujel z místa na kole. Podle svědků byl napadený muž častým hostem restaurace U Mostu a měl zálibu ve výherních automatech.

Napadenému nikdo nepomohl

„To se mu asi stalo osudným,“ uvažovala jedna z pracovnic restaurace. Jak uvedli jiní svědci, byl útok agresora zcela neadekvátní. „Nejhorší na tom bylo, že se to stalo na ulici a za bílého dne. Lidi chodili kolem a vůbec nikdo nezasáhl,“ pozastavoval se další ze svědků.

Brutálně napadený muž podle policistů ještě stihl věc oznámit na nejbližší služebně, a poté ho záchranka převezla do nemocnice. V ní pak na následky četných poranění zemřel.

Útočníka policisté dopadli ve čtvrtek v obci na Uherskohradišťsku. „Jedná se o čtyřiašedesá­tiletého muže z Přerova. Svůj čin ale popírá, policie proto žádá o pomoc při vyšetřování obyvatele města a náhodné svědky,“ řekla Sedláčková.

K napadení došlo 1. srpna v době od 11.30 do 12 hodin. Pachatel byl oblečený do cyklistického oděvu a měl na hlavě modrou přilbu. S sebou měl jízdní kolo.

„Lidé, kteří v té době čekali třeba na autobus, nakupovali nebo projížděli kolem v autě, se mohou přihlásit na nejbližší služebnu nebo kontaktovat linku 158,“ doplnila Sedláčková. Vyšetřovatel už podal návrh na uvalení vazby a soud o ní rozhodoval v pátek. Násilníkovi hrozí odnětí svobody až na osm let.