Pokladnu s tržbou se jim však nepodařilo otevřít. Z prodejny tak nakonec utekli, aniž by cokoliv ukradli.

Policisté nyní hledají svědky, kteří by jim pomohli s identifikací obou pachatelů.

Dvojice lupičů vstoupila do prodejny masných výrobků Řepčínské ulici v Olomouci v úterý krátce před sedmou hodinou večer se slovy „Přepadení, dejte peníze".

"Jeden z nich mířil na prodejce pistolí stříbrné barvy, druhý držel v ruce teleskopický obušek. Vzápětí s ním prodavače udeřil do zad. Jeho kolegyně se snažila z mobilního telefonu vytočit tísňovou linku 158. Útočník jí však přístroj rozbil," popsala přepadení olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Prodejce poté pachatelům řekl, že policie už je na cestě.

Jeden z lupičů ho za to znovu udeřil obuškem a pak se pokusil otevřít pokladnu.

„To se mu ale nepodařilo. Nakonec oba muži z obchodu utekli, aniž by něco ukradli. Prodavač byl s poraněním zad převezen na ošetření do nemocnice. Došlo pouze ke škodě dva a půl tisíce korun na mobilním telefonu," upřesnila Štrbáková.

Popis pachatelů

Olomoučtí policisté nyní po dvojici lupičů pátrají a žádají svědky o pomoc při jejich identifikaci a dopadení.

Muž s obuškem měl na sobě černou pletenou kuklu, šedočernou lyžařskou bundu, černé volnější kalhoty a mikinu s kapucí. Na rukou měl černé pletené rukavice.

„Byl vysoký asi 175 centimetrů, ve věku kolem pětadvaceti let. Mluvil plynule česky a neměl žádnou vadu řeči. Je bílé pleti a má tmavě hnědé oči. Teleskopický obušek byl stříbrný, kovově lesklý s tmavou rukojetí," popsala jednoho z pachatelů Štrbáková.

Druhý muž ozbrojený stříbřitě lesklou pistolí měřil přibližně 180 až 185 centimetrů a byl také ve věku kolem pětadvaceti let. Měl černé oblečení, obličej si kryl tmavým šátkem.

Na hlavě měl tmavou čepici a na ní ještě kapuci od černé mikiny. Také on měl na rukou černé pletené rukavice. Stejně tak byl bílé pleti a mluvil plynule česky.

Policisté prosí občany, aby se s informacemi o loupežném přepadení nebo o pachatelích obraceli na policii prostřednictvím linky 158 a telefonního čísla 974 766 310.