Olomoučtí kriminalisté po něm pátrají a prosí veřejnost o pomoc. Zatím neznámý pachatel se trestného činu dopustil 22. června ve večerních hodinách. „V jednom z olomouckých nákupních center využil nepozornosti jedné z návštěvnic a z její kabelky, kterou měla odloženou, odcizil peněženku, která obsahovala finanční hotovost ve výši 13 500 korun, osvědčení o registraci motorového vozidla, zelenou kartu, průkaz zdravotní pojišťovny, občanský průkaz, řidičský průkaz a platební kartu. Tímto jednáním byla způsobena škoda ve výši 14 700 korun,“ informoval krajský policejní mluvčí Petr Piňos.

Policie teď zveřejnila obrázky pachatele ze záznamu kamerového systému a žádá veřejnost o spolupráci. „Pokud by někdo z občanů muže poznal, případně by disponoval bližšími informacemi, které by přispěly ke zjištění jeho totožnosti, ať kontaktuje olomoucké kriminalisty na telefonu 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ doplnil mluvčí.

Celkem pět  zraněných včetně tří dětí si vyžádala dopravní nehoda v Drahanovicích na Olomoucku. Na křižovatce u vjezdu do obce se ve středu okolo 10 dopoledne střetla tři auta. Zranění byla naštěstí lehká. autor foto: HZOSL
Nehoda u Drahanovic si vyžádala pět zraněných