Pod stromeček bude zloděj nadělovat nejspíš čepice

Olomouc – Rozdávat blízkým pod stromeček jako vánoční dárek čepice či šály nejspíš zatoužil zloděj, který v úterý je ukradl v úterý v olomoucké obchodní galerii Šantovka.

„Neznámý pachatel zde vzal z nezabezpečeného stánku celkem pětadvacet značkových čepic různých druhů a dvě černé šály," informovala o detailech policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Celkové škody dosáhly takřka osmi tisíc korun. Policie krádež vyšetřuje. 

Vykradl dvě vedle sebe zaparkovaná auta

Olomouc – Majitelé hned dvou aut, která byla zaparkovaná v ulici Milady Horákové v Olomouci, postrádají několik věcí, které nechali ve vozech.

První auto vykradl zloděj mezi pondělním odpolednem a úterním ránem. Do Hondy Jazz se dostal po tom, co rozbil okénko. „Vzal servisní knížku vozidla a manuál," uvedla mluvčí policie Marie Štrbáková.

Potom se zloděj soustředil na vedlejší Škodu Fabii, jejíž okno také vysklil. Kromě servisní knížky a manuálu sebral také drobné mince a odnímatelný čelní panel autorádia.

„Celková škoda poškozením vozidel a krádeží byla vyčíslena na šestadvacet tisíc korun. Pachatel je nyní podezřelý ze spáchání krádeže a poškození cizí věci," objasnila policejní mluvčí.