Obžalovaný se proti rozsudku odvolal brněnského soudu z 27. srpna odvolal k Vrchnímu soudu v Olomouci s tím, že zpochybnil svědectví sousedky, která řekla, že jí vzal sekáček na maso, dále zpochybnil postupy expertů při zkoumání jeho oděvu a zajišťování stop a poukazoval na to, že neměl motiv.

„Mimo sedmnáctiletého trestu za chladnokrevnou vraždu a křivé obvinění si Hladík odsedí ještě jeden rok ve věznici s dozorem za krádež sekáčku na maso, kterým spolubydlícímu usekl hlavu,“ uvedl předseda senátu Milan Kaderka.

S uřezanou hlavou chodil po vesnici

„Osmapadesátiletého Josefa Lorence nejprve fyzicky napadl a za pomocí nože a sekáčku na maso ho sedmadvacetkrát bodl do oblasti krku. Pak mu odřezal či přeseknul krční páteř, což vedlo k oddělení hlavy od trupu.“ popsal státní zástupce u Krajského soudu v Brně Roman Kafka.

Muž byl celou dobu naživu, protože měl v průduškách a průdušnicích vdechlou krev. Hladík pak dal hlavu do igelitové tašky a chodil s ní po Traplicích. Byl celý od krve a všem říkal, že zabíjel prase a v tašce, že má prasečí hlavu. Tu pak zahodil do kontejneru u obecního úřadu.

Hladík i přes rozsudek pořád tvrdí, že je nevinný. U Vrchního soudu se choval velmi klidně, při čtení rozsudku jen kroutil hlavou. Známky lítosti, ale nejevil. Dovolání k Nejvyššími soudu zatím nepodal.

Co na rozsudek říká tiskový mluvčí Petr Angyalossy?

„Podle mě soud rozhodl správně. Vzhledem k jeho surovosti a agresi je sedmnáct let vězení odpovídající trest,“ uvedl.

Veronika Štefková