Vše nasvědčuje tomu, že jde o případ, který se před několika dny stal v karvinském parku Dubina a o kterém již několik dní běží informace také mezi karvinskou veřejností.

Policie ale tuto informaci přesně potvrdit nemůže. Podle zákona totiž musí kvůli věku pachatelů maximálně chránit jejich identitu.

„Nezletilí si svou oběť vybrali zcela náhodně, venku ve chvíli, kdy je míjel. Násilím ho odtáhli na místo, kde není velký pohyb osob. Chlapec schytal rány do obličeje, břicha, kopance do celého těla. Donutili ho, aby se vysvlékl do naha a polili ho močí. Zbitého, promrzlého nechali na pokoji až po několika desítkách minut. Pak utekli a jeho oblečení rozházeli na útěkové cestě," zní policejní popis odporné události.

Malí tyrani přitom vyváznou bez řádného trestu.

„Z pohledu práva útočníci nejsou trestně odpovědní, tedy jejich provinění zločinu loupež bude odloženo. Nicméně spisový materiál bude odeslán na státní zastupitelství k rozhodnutí o výchovném opatření. Případem nezletilých se budou také zabývat pracovnice sociálně–právní ochrany dětí," řekla k nepochopitelnému případu policejní mluvčí Zlatuše Viačková.