Co spojuje Kanadu, Světlou Horu, bruntálské gymnázium a Taneční školu Stonožka?

Je to patnáctiletá slečna Michelle Tinka, vítězka šternberského kola Dívka roku 2015.

Základní kolo celostátní soutěže Tinka vyhrála, stala se zároveň nejtalentovanější studentkou této soutěže.

Michelle Tinka se narodila v Kanadě, bydlí ve Světlé Hoře a jezdívá denně do Bruntálu tančit a studovat.

Strach měla hlavně z rozhovoru

Toho, že vyfoukla sedmi konkurentkám hned dvě výhry, si bruntálská gymnazistka náležitě považuje. „Rozhodně jsem s takovou převahou nepočítala. Už jenom proto, že nás pořadatelé neustále utvrzovali, že je nás osm dívek na stejné úrovni a že budou mít těžké rozhodování," řekla Deníku sympatická mladá slečna.

Největší strach prý měla z rozhovoru, ale nakonec prý probíhal lépe, než čekala.

„Měly jsme skvělou moderátorku, která pomáhala ve chvílích, kdy jsme nevěděly kudy kam. To bylo skvělé," vzpomínalo patnáctileté děvče.

Momentálně čeká Michelle Tinku casting do moravského semifinále, které proběhne v sobotu 28. března v Ostravě.

Samotný casting má termín 21. března, tím pádem se účastnice neukáže v pohádce Broučci, kterou ten samý den předvede Taneční škola Stonožka v bruntálském městském divadle.

Úspěšná Stonožka

Michelle Tinka je totiž jednou z nejúspěšnějších členek Stonožky. Stálice za šest let působení v Taneční škole Stonožka Bruntál nasbírala nejméně padesáti medailí. Byly to medaile z mistrovství republiky, Evropy i světa.

„Přesný přehled o medailích nemám, ale kolem padesáti jich bude. Hrála jsem i hlavní roli v taneční pohádce Stonožky s názvem Malá Mořská víla. V Broučcích si kvůli castingu na Dívku roku pavouka nezahraji," litovala Tinka.

Všechno, co se týká tance a studia, mladou slečnu baví a naplňuje. Je vidět, jak je spokojená. Má radost z nabytých vědomostí, i z pohybu.

„Tancování mě baví už od školky. Ve Stonožce jsem poznala skvělé kamarády, mnohé dívky jsou zároveň mými spolužačkami na gymnáziu.

Díky soutěži Dívka roku jsem poznala další zajímavé lidi, a každopádně to pro mě byla velká zkušenost. Řekla bych, že si nemám na co stěžovat," dodala vítězka.

Soutěž Dívka roku 2015

Casting
Morava: 21. března, Ostrava
Čechy: 22. března, Plzeň

Semifinále:
Morava: 28. března, Ostrava
Čechy: 5. dubna. Plzeň

Finále:
16. května, Jičín