K incidentu došlo v uplynulých dnech po 16. hodině v tramvaji linky číslo 4 poblíž zastávek U Hradu a Hranečník ve Slezské Ostravě. Trojice mužů byla 33letou cestující upozorněna, aby nekopali a neubližovali psovi, kterého měli s sebou na vodítku.

„Muži směrem k ženě zareagovali nejprve vulgarismy, a když to 41letý muž ženu doprovázející nehodlal tolerovat, měli ho udeřit pěstmi, shodit ze sedadla a dále napadat," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Do věci se vložila také řidička tramvaje, která vozidlo zastavila a statečně se postavila mezi útočníky a napadené. Také ona byla tělesně a slovně napadena, útočníci jí také nebezpečně vyhrožovali.

Cestující, která předtím trojici mužů za bití psa okřikla, se snažila utéct a zatelefonovat o pomoc.

„Jedním z podezřelých byla podle svědků pronásledována a napadena údery do hlavy. Poté byla vhozena zpět do tramvaje, kde útočníci sundali psovi náhubek a poštvali ho na napadené cestující a řidičku. Už předtím napadený 41letý muž tak utrpěl další zranění, která si vyžádají nejméně týdenní léčbu," dodala ostravská mluvčí Policie České republiky Holčáková.

Tramvají cestovalo více cestujících, z nichž některé už policie vyslechla.

„Svědky, kteří s policií dosud nekomunikovali, žádáme, aby nás kontaktovali na lince 158," dodala Holčáková s tím, že hlídka krátce poté poblíž místa incidentu zadržela tři podezřelé muže, proti kterým bylo zahájeno trestní stíhání pro ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.