K požáru na Varšavském náměstí v Olomouci vyjížděli olomoučtí profesionální hasiči v pondělí po půl deváté večer. Hořelo tam v jednom z pokojů bytu.

„Naštěstí nedošlo k výraznému rozhoření. Požár se nám podařilo během krátké chvíle lokalizovat a uhasit. Poté jsme byt důkladně ochladili a odvětrali a prováděli kontroly, které měly vyloučit další možná ohniska," popsal zásah mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči prohlíželi také okolní bytové jednotky a vynášeli z hořícího bytu poničené vybavení. To pak dohašovali přímo na ulici.

Obyvatelé ohněm zasažené bytové jednotky se při požáru nadýchali nebezpečných zplodin z hoření. Na Varšavské náměstí proto musela přijet také záchranná služba.

„Zdravotníci na místě ošetřili tři osoby. Poté je převezli k dalšímu vyšetření a k preventivní kontrole do olomoucké Fakultní nemocnice," dodal Hošák s tím, že přesnou příčinu požáru dosud vyšetřovatelé neznají.

Případem se už zabývají také olomoučtí policisté.

„Škoda na poškozených věcech, zařízení bytu i bytu samotného je předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Při požáru nedošlo k evakuaci žádných osob. Příčiny a okolnosti jeho vzniku budou předmětem dalšího policejního vyšetřování," řekla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.