Olomoučtí záchranáři do baru v Hodolanské ulici vyjížděli v jednu hodinu v noci na sobotu. Na místě zasahovali také profesionální hasiči.

„Zdravotnická záchranná služba nám předala informaci o tom, že se tam dva lidé nadýchali nebezpečného oxidu uhelnatého a že jim již poskytují první pomoc. V době našeho příjezdu už byly prostory částečně odvětrané.

Naše detekční přístroje však vykazovaly stále velmi vysoké a životu nebezpečné hodnoty oxidu uhelnatého," sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči proto veškeré prostory znovu důkladně odvětrali a prováděli opakovaná měření oxidu uhelnatého.Bar v Hodolanské ulici v Olomouci, kde se přiotrávilo sedm lidí oxidem uhličitým

„Provozovateli baru jsme zakázali používat kotel až do provedení opravy a revize odborníkem. Samotný kotel je zřejmě v pořádku, ale nejspíš byly problémy se špatnou spalinovou cestou. Mohla být znečištěná či špatně průchozí, " odhadl možnou příčinu otravy sedmi lidí Hošák.

Dva lidé, kteří byli ihned převezeni do nemocnice, dokonce upadli do bezvědomí.

„Jednalo se jen o krátkodobé bezvědomí, dalších pět lidí bylo do nemocnice převezeno na preventivní vyšetření. Případem se stále zabýváme, " uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Poranila si hlavu, zůstavá v nemocnici

Podle mluvčího olomoucké Fakultní nemocnice nakonec zůstali hospitalizováni jen dva ze sedmi návštěvníků baru.

„Jedna žena si při pádu na zem poranila hlavu a utrpěla středně těžké poranění mozku. Není však v ohrožení života, leží na neurologické klinice. Předpokládáme, že u nás zůstane hospitalizována po dobu jednoho týdne," upřesnil Havrlant.

V sobotu ráno byl do domácího ošetřování propuštěný také další muž. Zbývajících pět osob bylo ošetřeno ambulantně, nemocnici opustili ještě během noci a ranních hodin.