Popálenou pětapadesátiletou ženu vrtulník transportoval na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice.

O něco později pak záchranáři ošetřovali muže, který se nadýchal zplodin. 

Škoda je zatím odhadnuta na téměř milion korun.

Požár vypuknul kolem třetí hodiny odpoledne v prvním patře jednoho z domů nacházejících se na výpadovce ve směru na Hluchov. Oheň se poté rozšířil i na střešní konstrukci.

Na plotně zřejmě nejdříve začal hořet hrnec s olejem. 

"Pětapadesátiletou ženu jsme našli s popáleninami druhého stupně v oblasti horních a dolních končetin. Dle jejího vyjádření došlo ke vzplanutí oleje při vaření, následně se pokusila o uhašení a po nezdařilém pokusu se hrnec snažila dostat mimo objekt na balkon," popsal mluvčí krajské záchranky Zdeněk Hošák.

Po třech hodinách uhašeno

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Požár se jim do hodiny podařilo dostat pod kontrolu. 

"Jednotky ochraňovaly sousední objekty proti rozšíření požáru a po částečné lokalizaci požáru uvnitř domu se soustředily na hašení střechy. Samotná likvidace požáru byla velitelem zásahu ohlášena v šest hodin odpoledne," přiblížil mluvčí záchranného systému Jan Ondruch.

Sanitka během hašení ohně vyrážela k dalšímu zranění.

"Zdravotnící ošetřili osmapadesátiletého muže, který se nadýchal zplodin, a převezli jej k navazující péči do nemocnice v Prostějově," sdělil mluvčí záchranky Hošák.

Výše škody způsobena požárem byla předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun.

"Jednotky svým včasným zásahem uchránily majetek v hodnotě zhruba dva miliony korun. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření," doplnil mluvčí Ondruch.