VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Valentýnskou romantiku restaurace podpoří afrodiziakálním menu

Olomouc – Speciální nabídku v podobě lahodného menu s afrodiziakálními účinky si k oslavě svátku všech zamilovaných připravila restaurace Benada čtyřhvězdičkového Clarion Congress Hotelu Olomouc.

10.2.2017
SDÍLEJ:

Šéfkuchař hotelu Dušan Kuba. Foto: archiv hotelu

Valentýnskou večeři si tady mohou zájemci vychutnat od 11. do 19. února. Pod vedením nového šéfkuchaře Dušana Kuby vzniklo tříchodové menu z vybraných surovin.

Jako předkrm restaurace nabízí tygří krevetu na šafránovém rizotu, hlavní chod nabídne na výběr mezi vepřovou panenkou s chilli-čokoládovou omáčkou a gratinovanými bramborami nebo pošírovaného lososa v růžovém víně s chřestem.

Chybět nebude ani sladká tečka na závěr v podobě grilovaného banánu v arašídovém másle s čokoládovou pěnou.

„Celé menu je navrženo tak, aby hosté měli možnost ochutnat vysokou gastronomii za příznivou cenu 390 korun. Jako pozornost hotelu obdrží všichni hosté při rezervaci na den svatého Valentýna navíc lahev sektu zdarma," uvádí Robin Hanák, ředitel hotelu.

Romantického večera se nemusí vzdát ani rodiny s dětmi, na které je restaurace plně připravena a není problém nechat ratolesti bavit v dětském koutku a objednat pro ně ze speciálního dětského menu.

Šéfkuchař hotelu Dušan Kuba nastoupil na pozici šéfa kuchyně restaurace Benada a cateringu kongresového centra hotelu na podzim loňského roku. Do olomouckého Clarionu přichází s více než pětadvaceti lety praxe v renomovaných podnicích v Čechách, na Slovensku i v zahraničí. Za sebou má také řadu televizních vystoupení a v televizním vysílání se hojně angažuje i nadále.

„Při vytváření nových pokrmů čerpám inspiraci na mých oblíbených cestách světem. Zastavuji se na jídlo ve vesnických hospůdkách, farmách, statcích a naberu neskutečné množství nádherné inspirace, kterou pak vložím do nových pokrmů. Hlavně jsem pochopil, že v jednoduchosti je ta největší krása", uvádí Dušan Kuba.

Jeho kuchařské umění můžou návštěvníci restaurace Benada vyzkoušet i mimo valentýnské menu v rámci kompletně nového jídelního lístku.

Zimní nabídka restaurace láká například na jeho specialitu salát ze špenátu a brokolice s konfitovaným drůbežím masem, bůček vařený v česnekovém mléce, uzená kachní prsa sous-vide s krupotem a glazovanými višněmi, ravioly z červené a žluté řepy plněné bylinkovým bio tvarohem z lokální ekofarmy a řadu dalších výborných pokrmů. /PR/

Autor: Redakce

10.2.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotbalisté Nových Sadů (ve žlutém) podlehli Rýmařovu 0:2
18

Slabá první půle, poté bitva. Nové Sady nestačily na Rýmařov

Tomáš Hořava, Vladimír Darida, Tomáš Kalas, Tomáš Přikryl (vpravo se zelenými kopačkami)

Zažije Přikryl v San Marinu reprezentační debut? Není to vyloučené, řekl Jarolím

AKTUALIZOVÁNO

Miss OK se stala Lucie z Gymnázia Čajkovského

FOTOGALERIE, VIDEO / Vítězkou soutěže středních škol Olomouckého kraje se v pátek v noci stala Lucie Henslová z Gymnázia Čajkovského v Olomouci. Patří jí tak titul Miss OK.

Rozhledna na Kosíři je stále zavřená. Otevřou aspoň občerstvení?

Osud rozhledny na Velkém Kosíři je zatím neznámý. Správci rozhledny, tedy představitelé Mikroregionu Kosířsko, nadále neví, kdy by mohlo dojít k jejímu znovuotevření.

Posily z áčka nepomohly. Holice v derby přetlačila Sigmu

Fotbalisté HFK Olomouc ovládli tradiční městské derby s béčkem Sigmy. Zatímco na podzim stejnému soupeři podlehli 0:7, jarní odveta přinesla vyrovnaný fotbal se šťastnějším koncem pro Holici. Ta zvítězila díky trefám Nekudy a Pyclíka.

Ve Velkém Týnci se koštovalo víno, k ochutnání bylo na 90 vzorků

Jaro pro příznivce vína z Velkého Týnce a okolí začíná koštem. Letos hosté degustovali převážně mladá vína a mohli tak patřičně uvítat nové roční období.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies