Večer nazvaný „Snoubení pokrmů a vín" vybočoval z koncepce tradičních tématických akcí, které připravuje hotel s akcentem na kuchyně gastronomicky významných zemí celého světa.

Tentokrát se choreografie večera netočila kolem švédského stolu, protože pro hosty bylo připraveno degustační, zážitkové šestichodové menu. A ke každému chodu speciálně vybrané víno rodinného vinařství Springer z Bořetic.

„Zkusili jsme jiný formát večera a vzhledem k okamžitým pozitivním ohlasům je jasné, že v něm budeme pokračovat i nadále. Jídlo z pečlivě připraveného nevšedního menu vhodně doplnila excelentní vína z vinařství Springer, které si zakládá na poctivém přístupu a jeho produkty jsou nezaměnitelné a velmi osobité," pochvaloval si kvalitu ředitel hotelu Tomáš Rousek.

„Vedle vlajkové lodi Skale měli hosté možnost ochutnat například Chasy 2008, což je cuvée odrůd Chardonnay, Sylvánské a Ryzlink rýnský. Jméno vínu dala první písmena dvou hlavních odrůd," doplnil Rousek.

Hotelový šéfkuchař Petr Zuček si zase vyslechl slova chvály na výborně připravené nápadité menu, z nějž vyčníval zimní salát z divokého holuba a celeru s dresinkem z černého rybízu a růžového pepře.

„I z jednoduchých surovin, jako je například celer, se dá připravit pokrm, který konzumenta nadchne a uspokojí i nejnáročnější klientelu. V hotelu vaříme ze surovin od lokálních dodavatelů, většina z nich splňuje požadavek Bio kvality," vysvětlil šéfkuchař Zuček.

Další chody, které byly servírovány, byly pečený srnčí hřbet s carpacciem ze žluté řepy, svíčková z divočáka s jemným máslovým bramborovým pyré ochuceným lanýžovým olejem, filátko z candáta na limetkovém rizotu s tymiánem doprovázené sněhem ze sušených rajčat, pečená prsa z perličky na bylinkách a želé z lesních plodů s jedlými květy podávané s belgickou čokoládou a horkým borůvkovým laté.

„Byl to velmi příjemně strávený večer, během něhož jsem ochutnala jídla, která jsem doposud neměla možnost poznat. A vína byla fantastická," ocenila kvalitu akce Eva Heinzová, majitelka olomouckého designového studia Pearl Design.

„Jen někdo má smysl pro souznění vína s jídlem, ale kdo ten dar má, musí být šťastný člověk. A byl bych rád za více takových večerů, které k tomu souznění přispějí," doplnil další účastník akce, majitel olomoucké úklidové společnosti Haryservis Jan Grézl.