VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V olomouckém NH hotelu se snoubily pokrmy s víny

Střední Morava - Kuchařům olomouckého NH congress hotelu opět přibyli obdivovatelé. A tentokrát nejen jim. Několikrát opakovaný potlesk si v restauraci zasloužili také manželé Springerovi, kteří během důvtipně připraveného večera doplňovali jednotlivé chody menu, pečlivě vybranými víny ze svého vinařství.

1.3.2013 1
SDÍLEJ:

V olomouckém NH hotelu se snoubily pokrmy s víny Foto: DENÍK/repro

Večer nazvaný „Snoubení pokrmů a vín" vybočoval z koncepce tradičních tématických akcí, které připravuje hotel s akcentem na kuchyně gastronomicky významných zemí celého světa.

Tentokrát se choreografie večera netočila kolem švédského stolu, protože pro hosty bylo připraveno degustační, zážitkové šestichodové menu. A ke každému chodu speciálně vybrané víno rodinného vinařství Springer z Bořetic.

„Zkusili jsme jiný formát večera a vzhledem k okamžitým pozitivním ohlasům je jasné, že v něm budeme pokračovat i nadále. Jídlo z pečlivě připraveného nevšedního menu vhodně doplnila excelentní vína z vinařství Springer, které si zakládá na poctivém přístupu a jeho produkty jsou nezaměnitelné a velmi osobité," pochvaloval si kvalitu ředitel hotelu Tomáš Rousek.

„Vedle vlajkové lodi Skale měli hosté možnost ochutnat například Chasy 2008, což je cuvée odrůd Chardonnay, Sylvánské a Ryzlink rýnský. Jméno vínu dala první písmena dvou hlavních odrůd," doplnil Rousek.

Hotelový šéfkuchař Petr Zuček si zase vyslechl slova chvály na výborně připravené nápadité menu, z nějž vyčníval zimní salát z divokého holuba a celeru s dresinkem z černého rybízu a růžového pepře.

„I z jednoduchých surovin, jako je například celer, se dá připravit pokrm, který konzumenta nadchne a uspokojí i nejnáročnější klientelu. V hotelu vaříme ze surovin od lokálních dodavatelů, většina z nich splňuje požadavek Bio kvality," vysvětlil šéfkuchař Zuček.

Další chody, které byly servírovány, byly pečený srnčí hřbet s carpacciem ze žluté řepy, svíčková z divočáka s jemným máslovým bramborovým pyré ochuceným lanýžovým olejem, filátko z candáta na limetkovém rizotu s tymiánem doprovázené sněhem ze sušených rajčat, pečená prsa z perličky na bylinkách a želé z lesních plodů s jedlými květy podávané s belgickou čokoládou a horkým borůvkovým laté.

„Byl to velmi příjemně strávený večer, během něhož jsem ochutnala jídla, která jsem doposud neměla možnost poznat. A vína byla fantastická," ocenila kvalitu akce Eva Heinzová, majitelka olomouckého designového studia Pearl Design.

„Jen někdo má smysl pro souznění vína s jídlem, ale kdo ten dar má, musí být šťastný člověk. A byl bych rád za více takových večerů, které k tomu souznění přispějí," doplnil další účastník akce, majitel olomoucké úklidové společnosti Haryservis Jan Grézl.

Autor: Redakce

1.3.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kabelkový veletrh 2016 ve foyer Moravského divadla v Olomouci
8

Kabelkový veletrh bude poprvé na třech místech!

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Odpoledne plné vážných nehod: celkem osm zraněných, včetně dětí

U tří vážných dopravních nehod v Olomouckém kraji zasahovali hasiči i záchranáři v úterý v odpoledních hodinách.

Zábava v parku: Zaparkuj fest zve na hry, jógu, muziku i kino

Na zábavné odpoledne v olomouckém parku zve ve středu Zaparkuj fest. Ten se výjimečně se tentokrát přesouvá do Bezručových sadů mezi altán a mauzoleum.

Zpátky do plavek! Třicítky se vrací, víkend bude tropický

Po citelném ochlazení čeká obyvatele Olomouckého kraje opět tropický závěr týdne.

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení